Magic News

Campanie umanitară iniţiată de şcolile Olga Gudynn - "Copiii îşi dau mâna pentru educaţie!”

Campania „COPIII își dau mâna pentru EDUCAȚIE", inițiată de Olga Gudynn International School, s-a născut din dorința de a ajuta copiii de la sat și din zonele defavorizate ale țării să aibă acces la școala online, dar și pentru a-i învăța pe elevii noștri principiul solidarităţii, încă de la cele mai mici vârste.

Iată cum se desfășoară campania:

Elevii de la Școlile și Grădinițele Olga Gudynn au început să strângă laptopuri, tablete sau telefoane pentru elevii de la Școala din Găinești, județul Suceava, școală cu care suntem înfrățiți de mai bine de 4 ani, pentru a avea acces la ȘCOALA ONLINE.

În doar o săptămână, ei au strâns în jur de 60 de gadgeturi care îi vor ajuta pe prietenii lor de la sat să își continue studiile în mediul online.

Pe principiul bulgărelui faptelor bune, s-au alăturat părinții și cadrele didactice, dar și oameni de bine din exterior, care au auzit vocea copiilor.  

Așa se face că în prezent, mai mulţi oameni empatici vin la sediile școlilor și grădinițelor Olga Gudynn și lasă gadgeturi pentru elevii de la sat.

Tot acest feedback din exterior i-a bucurat enorm și le-a dat aripi celor de la Olga Gudynn să ducă demersul elevilor lor mai departe.

În momentul de față îşi doresc ca acțiunea lor să ajungă la cât mai multe persoane și, împreună, să poată ajuta un număr cât mai mai mare de elevi din mediul rural și din zonele defavorizate.

Următoarele școli pe care vor să le ajute sunt:  Școala Gimnazială Butea, Școala Primară Miclăuseni (județul Iași) și Școala din comuna Slatina (județul Suceava).

În funcție de numărul celor care le vin în ajutor, vor extinde programul și spre alte sate. După colectarea acestor gadgeturi, elevii și cadrele didactice ale colectivului școlii, împreună cu jurnaliști și persoane publice vor organiza activități online pentru elevii în sprijinul cărora îşi unesc forțele.

Așadar, oricine vrea să sprijine copiii de la sat să aibă acces la educația online, se poate alătura campaniei „Copiii își dau mana pentru educație".

Gadgeturile se strâng la toate sediile Olga Gudynn International School, de luni până vineri, între orele 9-15. Tot procesul este transparent și actualizat la zi pe pagina de Facebook a școlii.

Alături de ei se află şi doamna Maria Holzhauser, președinte al Asociației Maria Holtzauser, care are o bază largă de date cu școlile din mediile defavorizate, unde copiii au fost nevoiți să renunțe la studii din lipsa unui suport tehnic. Renunțând acum la studii, sunt foarte mari șansele ca acești copii să abandoneze școala definitiv și pierd astfel singura lor șansă la o viață mai bună.