Thrive

Şerban Pavlu - “Încerc să nu mai fac nimic în bucătărie în afară de serial”

Actorul Şerban Pavlu a fost invitat în matinalul Magic Start, unde a vorbit despre situaţia teatrului şi a actorilor în vremea pandemiei.

Acesta a declarat că face şi bine si rău în aceasta perioadă, pentru că are copii, care îl văd zilnic acum. Din păcate, pentru “artiştii performativi” este o situaţie foarte grea.

Şerban Pavlu poate fi văzut în “Discutabil”, “un proiect de pandemie”, un serial online, care s-a născut din izolarea unor prieteni. Ideea i-a aparţinut lui Vlad Zamfirescu, iar scenariul este scris de Alex Popa. “Ce-mi place mie la treaba asta este că descrie exact situaţia reală. Sunt actorii care sunt izolaţi în propria casă. Ce poate fi mai trist decât un actor izolat în propria bucătărie?”, spune Şerban Pavlu.

Serialul a ajuns la episodul al 7-lea, care va putea fi văzut vineri seara, iar actorul ne-a mărturisit că nu lucrează foarte mult la un episod, dar nici nu fac improvizaţie.

Pentru actor este “foarte reconfortant” să joace în acest serial, în care mai pot fi văzuţi Marius Manole, Carmen Tănase, Medeea Marinescu sau Vlad Zamfirescu. Serialul are şi o pagină de Facebook şi poate fi urmărit pe Youtube.

Şerban nu este un pesimist, dar “nu pot fi foarte optimist în situaţia asta legat de profesia mea şi mai ales de partea ei care se petrece pe scenă.”

“Eu cred că teatrul este un loc de întâlnire şi de schimb de energii”, a spus Şerban Pavlu în Magic Start, iar actorul care crede că spectacolele nu sunt la fel când nu este mult public.

Întrebat despre ce a învăţat în această perioadă, Şerban Pavlu a mărturisit că “încerc şă nu mai fac nimic în bucătărie în afară de serial. Sunt un gurmand. Aici m-a lovit crunt izolarea.”

Actorul nu a făcut sport la început, însă acum şi-a impus să aibă un program mai strict. Ce s-a întâmplat bun, în opinia lui, este că “există o invazia pe online de spectacole”. Cu un program anormal de încărcat până acum, Şerban Pavlu a avut timp să urmărească spectacole fantastice puse în scenă. “M-am uitat la teatru, la Comedia franceză, la Schaubühne, un teatru din Berlin, Naţionalul londonez.”