Thrive

Delia Robescu - Cum ne ajută mişcarea în perioada izolării

Invitata noastră de astăzi în matinalul Magic Start a fost Delia Robescu, redactor şef al revistei “Shape” şi instructor de yoga.

Colegii de la Thrive Global vorbesc despre cum ne ajută mişcarea în această perioadă, iar Liana Stanciu a vrut să afle de la Delia dacă 30 de minute de mişcare ne ajută să ţinem departe anxietatea, aşa cum se spune.

“Am senzaţia că în aceasta perioadă tot mai mulţi se mobilizează”, a declarat Delia, care a dat exemplul prietenilor ei care şi-au găsit timp să facă şi un pic de mişcare.

Clasele online sunt multe în această perioadă şi ar fi păcat să nu profităm, spune Delia, căreia i-a fost uşor, pentru că făcea mişcare şi înainte şi intrase într-o rutină.

Nu e nevoie de spaţiu mare, nici măcar de chef, pentru că el vine pe parcurs. “Mişcarea este foarte importantă. E o posibilitatea de a ne salva mintea. Iar sportul îţi dă şi o stare de bine”, a declarat instructoarea de yoga.

O zi din viaţa Deliei Robescu nu este diferită cu mult de una de dinainte de această pandemie. De mai mult de 10 ani ea lucrează de acasă şi face o muncă de creaţie. Dacă înainte mergea la sală, acum ea face mişcare în propria sufragerie şi se trezeşte în această perioadă mai devreme pentru că îşi începe ziua făcând meditaţie.

După meditaţie, ea face sport şi îşi începe rutina cu câteva mişcări de încălzire a articulaţiilor. Urmează “Salutul soarelui”, menit să încălzească corpul şi să îl pregătească pentru sport. Delia are un băieţel care face şi el acum yoga cu mama lui.

Instructoarea de yoga ne-a sugerat să punem în agenda zilei şi 30 de minute de sport. “Pot da drumul la muzică şi să ţopăie 30 de minute. Important este primul pas. Dacă au o constanţă, efectele sunt nemaipomenite”.

Într-un apartament de 50 de metri se pot face exerciţii simple, de exemplu genoflexiuni sau abdomene sau pot fi urmărite clasele online de sport.