Magic News

Regina Elisabeta a II-a, la 94 de ani. Fotografii de arhivă cu suverana britanică!

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh englez și britanic din istorie și cel mai longeviv și vârstnic șef de stat din lume, împlineşte pe 21 aprilie 94 de ani.

Pentru prima dată în ultimii 68 de ani, ziua sa nu va fi marcată prin salve de tun, ceremoniile fiind anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

De obicei, sunt trase 41 de salve de tun din Hyde Park, 21 de salve de tun din Windsor Great Park şi 62 de salve de tun din Turnul Londrei.

Regina îşi sărbătoreşte oficial aniversarea în a doua sâmbătă din luna iunie, când are loc parada Trooping the Colour, între palatul Buckingham şi Horse Guards Parade, la care participă peste 1.400 de militari, cu 200 de cai, şi 400 de muzicanţi.

Elisabeta s-a născut pe 21 aprilie 1926 şi nu ştia că va fi regină. Soarta ei avea să se schimbe în momentu în care tatăl ei, George al VI-lea, a devenit rege după ce fratele său mai mare Eduard al VIII-lea a abdicat în 1936 pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o americancă divorţată.

Elisabeta a urcat pe tron în 1952, la 25 de ani, şi în septembrie 2015 ea a devenit cel mai longeviv monarh britanic, depășind-o pe stră-străbunica ei, Regina Victoria.