Thrive

Mihaela Nabăr (World Vision România) - Cum îi ajută ONG-ul acum pe copiii din familiile vulnerabile

Mihaela Nabăr (Director World Vision România) a fost în această dimineaţă în direct cu Liana Stanciu în matinalul Magic FM.

Am vorbit despre copii, iar World Vision este şi în această perioadă aproape de ei şi de familiile vulnerabile. “Zilele pentru noi sunt mai încărcate ca niciodată pentru că e momentul în care chiar trebuie să fim aproape de oamenii care au nevoie de noi în comunităţi, de oamenii de care uită foarte multă lume. Nici până acum nu le era uşor, dar acum le e din ce în ce mai greu şi se simt foarte abandonaţi.”, a declarat Mihaela Nabăr în Magic Start.

World Vision România susţine toate programele pe care le are, mare parte dintre ele fiind transferate acum în online, cele din zona de educaţie, ca “Pâine şi mâine” şi “Vreau în clasa a 9-a”.

World Vision România se ocupă în prezent de 22.000 de copii şi părinţi din familiile vulnerabile şi toţi copiii fac lecţii în această perioadă. Sunt 14.000 de copii pentru care World Vision caută cele mai bune soluţii de educaţie. Astfel, se face educaţie remedială cu copiii din clasele a 7-a şi a 8-a, se lucrează cu cei care trebuie să dea BAC-ul, iar împreună cu Ministerul Educaţiei se caută soluţii pentru implementarea unor proecte, precum cel de digitalizare şcolară, “Şcoala din valiză”.

Mihaela Nabăr a declarat că programul “Pâine şi mâine” a fost transferat acasă, iar World Vision le dă tichete pentru hrană.

Pe https://worldvision.ro/ se poate vedea cum pot fi ajutaţi aceşti copii, pentru că în această perioadă micuţilor le este şi mai greu. “Este mai mult de lucru, este o stare de teamă, de vulnerabilitate. În mediul rural, izolarea socială, închiderea şcolilor, pierderea locurilor de muncă au crescut starea de vulnerabilitate şi de anxietate.”, a mai spus Directorul World Vision România.