Magic News

Fotografie inedită cu Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison la 50 de ani de la destrămarea Beatles

O fotografie rară cu trio-ul Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison , care activau în The Quarrymen, înainte de a deveni The Beatles, a fost dezvăluită la 50 de ani distanţă de la destrămarea celebrei formaţii.

Fotografia a fost realizată în Liverpool, în 1959, cu un an înainte ca ei să adopte numele The Beatles şi îi surprinde în timp ce cântau la chitarele lor.

„Istoria apare în fiecare detaliu slab iluminat”, a spus scriitorul Mark Lewisohn, specialist în The Beatles. 

În 1957, John Lennon forma grupul rock 'n' roll împreună cu Rod Davis, Pete Shotton, Colin Hanton, Eric Griffiths şi Len Garry, iar mai târziu li s-au alăturat McCartney şi Harrison.

McCartney, Lennon şi Harrison au devenit The Beatles împreună cu Pete Best, înlocuit în 1962 de Ringo Starr

10 aprilie 1970 a fost o zi tristă pentru fanii Beatles, era ziua în care Paul a părăsit trupa pentru o carieră solo. Paul McCartney trimitea un comunicat pentru a-şi promova un album sol şi întrebat atunci dacă despărţirea era temporară sau permanentă, el răspundea: “Nu ştiu exact”.  

În 1974, povestea Beatles, cel mai popular grup din istoria muzicii, se încheia definitiv, însă muzica lor nu s-a oprit nici astăzi.

"The Beatles este considerată cea mai fabuloasă aventură a secolului XX, dar nimeni nu ar fi putut prezice că un succes deja extraordinar va continua în secolul următor", a declarat pentru AFP istoricul grupului, Mark Lewisohn.

"La 50 de ani de la despărţire, Beatles rămâne de neegalat artistic şi îi determină pe creatori să-şi depăşească limitele", mai spune autorul biografiei "The Beatles: All These Years".