Magic News

Trupa U2, donaţie de 10 milioane de euro pentru lucrătorii din sistemul sanitar din Irlanda

Din Dublin-ul natal unde se afla în izolare, Bono şi colegii lui trupa U2 continuă să facă tot ce pot pentru a ajuta Irlanda şi lumea întreagă.

După ce au încheiat turneul “The Joshua Tree World Tour” şi le-au dăruit fanilor melodia “Ahimsa”, artiştii s-au retras în casele lor.

Bono a scris deja o piesă, “Let Your Love Be Known”, inspirată de situaţia actuală: "Pentru italienii care au inspirat-o... Pentru irlandezi... pentru oricine în această zi de Sfântul Patrick care este izolat şi nu încetează să cânte. Pentru doctorii, infirmierele, îngrijitorii din prima linie, pentru voi cântăm", a declarat el.

Acum, trupa U2 revine în atenţie cu o donaţie fabuloasă către sistemul sanitar din Irlanda, artiştii donând 10 milioane de euro care vor fi folositi în lupta împotriva Covid-19.

Cu aceşti bani vor fi cumpărate aparate de respirat, măşti, dar şi echipamente de protectie pentru medici şi toţi cei care lucrează în sistemul sanitar. Iar gestul lor nu a rămas fără răspuns, fanii aplaudându-i pentru generozitate.

Republica Irlanda are o populaţie de 5 milioane de locuitori şi a înregistrat până în prezent peste 6.070 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 şi 235 de decese.