Magic News

Bucureştiul mai aproape, o inițiativă digitală pentru a ne redescoperi oraşul

Ne este extrem de dor să ne plimbăm prin Bucureşti, să îl străbatem ziua şi noaptea la pas, să ne oprim în parcurile lui frumoase, să ne aşezăm la o cafenea chic din centru, să ne cumpărăm cărţi sau să ne plimbăm pe Calea Victoriei.

Din dor,  ARCEN și Expo Arte au pornit o iniţiativă digitală, prin care ne aduc Bucureștiul mai aproape și ne pregătesc pentru a celebra reîntâlnirea cu orașul de după pandemie. Memoria orașului poate fi calea prin care să ne reconectăm cu orașul nostru.

În următoarea lună, pe baza cercetării unor reviste, documente și arhive digitizate, vor fi publicate online, imagini inedite cu Bucureștiul, povești audio și articole despre oraș apărute în presa autohtonă și internațională, despre străzi și clădiri din București, primari, arhitecți, personaje urbane din epoci trecute, dar și povestea celor mai vechi străzi din capitală.

Materialele vor fi accesibile pe platforma www.viabucuresti.ro, platformă dezvoltată de ARCEN, dar și pe paginile de facebook și instagram ARCEN și Via București.

Inițiativa realizată de ARCEN alături de Expo Arte e un exercițiu de memorie și de explorare a Bucureștiului interior. Fiecare dintre noi e locuit de o geografie intimă, iar acum, când suntem închiși între pereții apartamentului, putem face ceea ce în vremuri obișnuite nu aveam răgaz: să actualizăm, pornind de la istoria Bucureștiului, poveștile intime uitate și să explorăm straturile de memorie personală depuse pe străzile orașului.