Magic News

ASQ - Platformă educațională gratuită pentru elevi, profesori și părinți

ASQ (Another Smart Question) este o soluție educațională în continuă dezvoltare, adecvată pentru toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu.

O revoluție în modul de a învăța, dar și o metodă didactică alternativă, adaptată la sistemul de învățământ existent.

Scopul platformei este de a oferi copiilor o experiență de învățare cât mai completă, dinamică și interactivă.

Atunci când este în fața unei noțiuni noi, elevul trebuie să aibă la îndemână toate uneltele necesare pentru a asimila și exersa conceptul nou descoperit. Iar asta presupune accesul la conținut interactiv: la lecții cu explicații video intercalate cu cereri de feedback, la exerciții și exemple de rezolvări, la teste și funcții de autoevaluare, și nu în ultimul rând, la jocuri și competiții alături de colegi pe baza noțiunilor învățate. Toate aceste activități fiind răsplătite cu puncte, medalii și creștere în nivel.

La rândul său, profesorul nu trebuie să mai piardă timp prețios evaluând pe rând elevii la tablă sau corectând lucrări atât de des. El are nevoie de un instrument care îi permite să vadă cu exactitate, în orice moment, la ce nivel de cunoștințe se află fiecare elev din clasă. Să vadă ce lipsuri are și să poată ghida pe fiecare pe un traseu personalizat.

Părintele este în contact cu tot ce se întâmplă la școală și cu întreaga evoluție a copilului său.

Aplicație disponibilă pe web  și mobil> https://asq.ro/

Magic FM pune la dispoziție spațiu de emisie pentru inițiativele civice care au nevoie de o portavoce în contextul situației actuale. Știi o astfel de inițiativă sau faci parte din una? Scrie un mesaj la impreuna@magicfm.ro.