Thrive

Cristina Zarioiu – “Trebuie să fim recunoscători în fiecare zi pentru lucrurile mărunte”

Cristina Zarioiu a vorbit în matinalul Magic Start despre recunoştinţă şi a povestit cum a început să scrie un jurnal al recunoştinţei în urmă cu 2 ani, când s-a întors din Africa.

Cristina a dezvăluit că în anul în care a împlinit 30 de ani a plecat în America, în căutarea fericirii. Însă nu a găsit-o acolo, a fost dezamăgită, iar la revenirea în ţară a primit un diagnostic de cancer tiroidian. Acela a fost momentul în care şi-a dat seama că până atunci fusese sănătoasă, însă nu apreciase asta.

 “Fericirea ne face să fim recunoscători”, a scris Cristina Zarioiu într-un articol publicat pe thrive.ro. Acum, ea se declară recunoscătoare că poate lucra de acasă faţă de alţii care merg la muncă în aceste zile.

“Mă simt recunoscătoare că am familia alături, că sunt cu ei în toată perioada aceasta şi că trăiesc în România, pentru că la noi cazurile, deocamdată, sunt puţine.”

Jurnalul recunoştinţei a ajutat-o mult pe Cristina. Recunoştinţa îmbunătăţeşte sănătatea fizică, rezistenţa cardiovasculară şi calitatea somnului, a scris ea în articolul de pe Thrive. Iar în Magic Start a adăugat că recunoştinţa contribuie la rezilienţă şi la puterea interioară.

Recunoştinta deschide uşa spre alte relaţii, conform unui studio realizat de Berkeley University. Acum descoperim câte lucruri am avut şi cât de puţin le-am apreciat. Cristina a vorbit despre călatoria în Africa, unde oamenii au puţine lucruri, dar sunt recunoscători pentru tot ce au. “E o perioadă de reaşezare, de analiză, de curăţenie a minţii şi a casei. Trebuie să fim recunoscători”, a declarat invitata Magic Start.

E momentul acum să apreciem faptul ca stăm împreună cu familia, putem face activităţi împreună, putem citi şi dormi mai mult.

“Trebuie să fim recunoscători în fiecare zi pentru lucrurile mărunte, pentru că asta contează cel mai mult, nu cele mari”, a declarat Cristina. Ea spune că trebuie să învăţăm ceva din această perioadă şi poate că ne vom îndrepta în viitor către simplitate, minimalism.

Cristina le-a mulţumit celor care au ascultat-o şi i-a sfatuit să ţină un jurnal al recunoştinţei. “E foarte important în perioada această să găsim cel puţin trei lucruri în fiecare zi pentru care să fim recunoscători. Şi contează mai mult relaţiile dintre oameni, să ne ajute să ne unim mai mult şi să dăm dovadă de compasiune.”, a  încheiat Cristina Zarioiu.