Magic News

Jane Fonda, pe covorul roşu la Oscar într-o rochie reciclată

Jane Fonda şi-a ţinut promisiunea de a fi responsabilă în privinţa hainelor şi de a nu mai cumpăra sau purta unele noi, chiar dacă actriţa se pregătea să apară pe covorul roşu al celui mai important eveniment de la Hollywood.

Astfel, actriţa în vârstă de 82 de ani a apărut pe scena Galei Oscar într-o rochie roşie fabuloasă, semnată Ellie Saab, pe care a mai purtat-o si în 2014 la Festivalul de Film de la Cannes.

Jane a anunţat Cel mai bun film, trofeu care i-a revenit peliculei “Parasite”, şi a purtat pe umeri paltonul roşu cu care se îmbracă în fiecare zi de vineri când militează la Washington împotriva încălzirii climatice.

Actriţa a declarat că avea nevoie de ceva roşu şi şi-a cumpărat paltonul la reduceri. “Este ultima haină pe care o cumpăr. Pentru că le spun oamenilor că nu au nevoie să facă shopping, că nu au nevoie de lucruri în plus, vreau să urmez şi eu acelaşi drum. Deci, nu voi mai cumpăra haine!”

Iar Jane Fonda nu este singura celebritate care îşi reciclează hainele şi adoptă o atitudine responsabilă faţa de industria modei, unul dintre cei mai mari poluatori. Joaquin Pheonix a promis ca va purta în acest an acelaşi smoking, iar câştigătorul premiului Oscar s-a ţinut de cuvânt.

Kate Middleton ne-a obişnuit de mulţi ani să apară în ţinute reciclate, ultimul exemplu fiind la Gala BAFTA când Ducesa a apărut într-o rochie Alexander McQueen cu care se mai afişase.