Magic News

Prinţul Harry a vorbit despre “o mare tristeţe” după retragerea din casa regală

Prinţul Harry traversează o perioadă delicată după ce el şi soţia lui s-au retras din casa regală britanică, iar Regina le-a luat titlurile regale şi posibilitatea de a o reprezenta.

“Regatul Unit este casa mea şi locul pe care îl iubesc. Asta nu se va schimba niciodată. (...) Simt o mare tristeţe pentru că s-a ajuns la asta”, a afirmat Prinţul Harry, care era al şaselea în ordinea succesiunii la tron, într-un discurs susţinut la un dineu caritabil din Londra.

Harry a dezvăluit că nu a fost deloc uşor să ia această decizie pentru familia sa. A venit după “luni de discuţii, care au urmat unor ani de provocări”, a spus Ducele de Sussex.

Regina Elisabeta a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa, aşa cum şi-au dorit, la îndatoririle regale şi nu vor mai primi fonduri publice.

Harry a sperat că bunica lui îi va perite să o reprezinte în continuare, iar refuzul acesteia i-a provocat “o mare tristeţe”.

“Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil”, a spus Prinţul Harry.

“Am acceptat acest lucru ştiind că nu schimbă cine sunt sau cât sunt de dedicat. Dar sper că asta va ajuta să înţelegeţi la ce s-a ajuns, că mă voi retrage din tot ceea ce am cunoscut vreodată pentru a face un pas înainte spre ceea ce sper că va fi o viaţă mai liniştită”, a adăugat el.

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor locui în continuare în Marea Britanie şi Canada, însă nu vor mai face vizite regale şi nu vor participa la ceremoniile oficiale.

Foto: Gettyimages.com