Magic News

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi pierd titlul de “Alteţă Regală”

Palatul Buckingham a anunţat faptul că Prinţul Harry şi Meghan Markle nu vor mai fi “Alteţe Regale” şi nu vor mai primi fonduri publice.

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu Prinţul Charles şi fiii lui, William şi Harry pentru a lua o decizie după ce Harry si Meghan şi-au exprimat dorinţa de se îndepărta de familia regală pentru a fi independenţi.

“După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, sunt mulţumită că împreună am găsit o soluţie constructivă şi pozitivă pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi mereu membri mult iubiţi ai familiei mele. Înţeleg problemele cu care s-au confruntat ca urmare a atenţiei intense asupra lor din ultimii doi ani şi le susţin dorinţa de a avea o viaţă mai independentă. Le mulţumesc pentru toată munca depusă în această ţară, în Commonwealth şi dincolo de acesta şi sunt în special mândră de felul în care Meghan a devenit atât de rapid membră a familiei. Toată familia speră ca înţelegerea de astăzi să le permită să înceapă să construiască o nouă viaţă fericită şi liniştită”, este comunicatul reginei Marii Britranii.

Cei doi nu vor mai primi fonduri publice şi nu o mai pot reprezenta oficial pe Regina Marii Britanii: “După cum s-a convenit în această nouă înţelegere, ei înţeleg că trebuie să renunţe la îndatoririle regale. Ei nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale. Cu binecuvântarea reginei, Ducii de Sussex îşi vor păstra asociaţiile şi patronajele private. Cei doi nu o mai pot reprezenta oficial pe regină, dar au subliniat că tot ce fac va fi în continuare în conformitate cu valorile majestăţii sale. Ducii de Sussex nu îşi vor folosi titlurile HRH (Alteţa Sa Regală), nemaifiind membri activi ai familiei regale”.

Ducii de Sussex îşi vor păstra locuinţa Frogmore Cottage din Marea Britanie, însă vor trebui să returneze 2,4 milioane de lire, bani cheltuiţi pentru renovare.