Magic News

Whitney Houston şi Depeche Mode intră în Rock and Roll Hall of Fame în 2020

Responsabilii Rock and Roll Hall of Fame au anunţat lista celor şase artişti care vor intra în 2020 în panteonul rock-ului.

În 2020 vor fi onoraţi Whitney Houston, grupul britanic Depeche Mode şi rapper-ul american Notorious B.I.G. De asemenea, pe lista de anul acesta se regăsesc trupele T. Rex, Nine Inch Nails şi Doobie Brothers.

Selecţia se remarcă prin diversitate, fiind aleşi artişti din zone muzicale şi epoci diferite, însă care au contribuit în mod decisiv la ceea ce a devenit astăzi rock’n’roll-ul.

Whitney Houston va intra în Rock and Roll Hall of Fame la 8 ani de la moartea sa.  Artista şi-a pierdut viaţa la vârsta de 48 de ani, ea murind înecată în cadă după ce a consumat o cantitate mare de cocaină.

În ciuda acestui sfârşit îngrozitor, Whitney este una dinre marile voci ale R’n’B-ului din ultimii 30 de ani.

Depeche Mode continuă să compună şi să plece în turnee, trupa având o istorie de 40 de ani, iar în 2020, este, în sfârşit recompensată. Trupa le-a mulţumit celor care i-au susţinut de-a lungul anilor şi care au făcut ca totul să devină posibil.

Pentru a fi eligibili pentru 2020, artiştii trebuie să fi debutat (cu single ori album) în 1994 sau mai devreme. Ceremonia va avea loc pe 2 mai în Cleveland.

Anul trecut au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame The Cure, Def Leppard, Janet Jackson, Stevie Nicks, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies.