Magic News

Cine este românul nominalizat la două Premii Oscar

Pe lista nominalizaţilor la Premiile Oscar 2020 se află şi un român, care a lucrat în trecut cu regizorul Francis Ford Coppola.

Este vorba de Mihai Mălaimare Jr, directorul de producţie al fimlui “Jojo Rabbit”, care a fost nominalizat la categoriile Design de producţie şi Montaj de film.

Stabilit de mai mulţi ani în America, cineastul în vârstă de 44 de ani a primit recent premiul pentru Cel mai bun director de imagine pentru lungmetrajul “Jojo Rabbit” la cea de-a 23-a ediţie a galei Hollywood Film Awards.

Drama neo-zeelandeză “Jojo Rabbit“ bazată pe cartea „Caging Skies“, de Christine Leunens, este o satiră comică despre un băieţel german în vârstă de zece ani, Jojo (Roman Griffin Davis), care află că mama sa ascunde o fetiţă evreică (Thomasin McKenzie) în mansarda casei, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Băieţelul are un prieten imaginar, o versiune imbecilă a lui Adolf Hitler. 



Mihai Mălaimare Jr., fiul actorului Mihai Mălaimare, a fost directorul de imagine al filmului „Youth Without Youth“, al lui Francis Ford Coppola, pentru care a primit o nominalizare la Independent Spirit Awards.

El a mai colaborat cu Ford Coppola şi la „Tetro“ şi „Twixt“, cu Val Kilmer, Bruce Dern, Ben Chaplin şi Elle Fanning.

De asemenea, Mălaimare Jr. a lucrat şi la „The Master“, regizat de Paul Thomas Anderson, film din distribuţia căruia au făcut parte Philip Seymour Hoffman, Amy Adams şi Joaquin Phoenix.

Criticii americani i-au recunoscut munca, premiindu-l la gala National Society of Film Critics, cât şi de Boston Society of Film Critics. Românul a primit nominalizări şi la Satellite Awards şi Critics’ Choice Awards.