Magic News

Celebrităţile au avut un meniu 100% vegan la Globurile de Aur. Reacţia lui Joaquin Pheonix, vegan de peste 40 de ani

Celebrităţile prezente la cea de-a 77-a ediţie a Globurilor de Aur au avut pe mese un meniu 100% vegan, o premieră pentru acest eveniment de tradiţie din industria cinematografică.

Astfel, meniul pregătit de chefi a inclus supă de sfeclă aurie şi de hasmaţuchi, ciuperci în formă de cochilie Saint-Jacques, precum şi risotto de ciuperci sălbatice cu varză de Bruxelles la grătar şi morcovi rotunzi.

La desert, vedetele au savurat "prăjitura Opera" fără cremă, fără lapte şi nici unt, a anunţat pentru The Hollywood Reporter Matthew Morgan, responsabilul cu meniul de ceremonie şi bucătar-şef la Beverly Hilton.

“Nu credem că vom schimba lumea cu un fel de mâncare, dar cu paşi mici încercăm să sensibilizăm”, a declarat preşedintele HFPA, Lorenzo Soria. “Alimentele pe care le mâncăm, felul în care sunt produse şi aruncate, totul contribuie la criza climatică”, a continut acesta.

Celebrităţile au salutat această iniţiativă a Asociaţiei presei străine de la Hollywood, LeonardoDiCaprio şi Mark Ruffalo fiind încântaţi de acest meniu vegan. “Industria noastră dă exemplul. Mâncarea vegetariană este delicioasă şi sănătoasă şi reduce emisiile de gaz cu efect de seră (...). HFPA ar trebui aplaudată pentru asta şi toate celelalte gale ar trebui să-i urmeze exemplul”, a scris Ruffalo.

Actorul Joaquin Pheonix, interpretul lui Joker, este vegan de la vârsta de 3 ani şi pe scena pe care a urcat pentru a-şi primi Globul de Aur a ţinut un discurs extrem de dur, atacându-i pe pe actorii care călătoresc cu avioane private între Palm Springs şi Los Angeles.

La conferinţa de presă a vorbit despre consecinţele drastice ale consumului de produse animale şi despre beneficiile dietei vegetariene. Din acest motiv, s-a simţit “complet mândru” să participe la această gala.