Magic News

Tina Turner, la 80 de ani - Simply the best

Pe 26 noiembrie, Tina Turner Regina Rock’n Roll-ului împlineşte 80 de ani şi rămâne una dintre cele mai iubite, admirate şi preţuite artiste din toate timpurile.

Cu look-ul şi vocea sa inconfundabile, Tina a cucerit milioane de inimi, mai laes din Europa, şi a ajuns pe culmile gloriei, deşi drumul până acolo nu a fost deloc uşor.

Născută pe 26 noiembrie 1939 în Tennessee, Anna Mae Bullock avea să îl cunoască în 1957 pe chitaristul şi compozitorul Ike Turner. Acesta a sesizat imediat timbrul plăcut al tinerei de 18 ani. În 1960, în absenţa artistei care trebuia să cânte “A Fool in Love”, Tina a fost cea care i-a ţinut locul. Succesul a fost atât de mare, încât Ike a realizat imediat că Tina este mult prea talentată pentru a o lăsa să plece.

În 1962, cei doi au devenit un cuplu atât în viaţă cât şi pe scenă, artista şi-a schimbat numele în Tina Turner, iar Ike a început să controleze totul. Nimic nu părea că le poate rezista. Însă, cu trecerea timpului, artista a înţeles că este prinsă în capcana unui bărbat perfecţionist, violent, dependent de cocaină.

Abia în 1976, Tina a avut curajul să îşi ia soarta în mâni şi să evadeze din această relaţie toxică. Trăise 10 ani de umilinţe, abuzuri fizice şi emoţionale care o răniseră profund. După ce a cântat în mici cluburi, încercând să o ia de la capăt, i-a atras atenţia unui anume David Bowie şi celor de la Capitol Records. Era 1983 când Tina Turner a semnat un contract doar cu numele său şi începutul unei cariere solo de excepţie.

Şi după ce această femeie superbă, posesoarea celor mai frumoase picioare, a dansat frenetic pe marile scene ale lumii, acum se odihneşte în reşedinţa sa din Elveţia alături de soţul ei, Erwin Bach. Artista a acceptat să se căsătorească cu el abia în 2013, după mai bine de 26 de ani de la începutul poveştii lor de iubire. În autobiografia “My Love Story”, Tina Turner a oferit amănunte inedite despre relaţia cu Erwin. La 3 săptămâni după ce s-au căsătorit, Tina a făcut un atac cerebral, iar în 2016 a fost diagnosticată cu cancer intestinal.  L-a avut mereu alături pe Erwin, care “a dat dovadă mereu de încredere, optimism şi joie de vivre. Cu ajutorul lui, am încercat să rămân calmă”, povesteşte ea.

Din cauza tratamentului homeopat urmat, Tina Turner şi-a îmbolnavit rinichii şi a avut nevoie de un transplant, iar donator a fost chiar soţul ei.

Artista a scris că în cazul ei binele a venit din rău: “Privesc în urmă şi înţeleg de ce karma mea a fost aşa cum a fost. Binele a venit din rău. Şi nu am fost niciodată atât de fericită cum sunt azi”.