Magic News

Marea pasiune secretă a lui Rod Stewart, dezvăluită după 26 de ani

Celebru pentru vocea sa inconfundabilă, Sir Rod Stewart a avut în ultimii 26 de ani o pasiune despre care puţini oameni ştiu.

Rocker-ul britanic a dezvăluit acum tuturor că marele lui hobby este modelismul feroviar. 

Într-un interviu acordat revistei Railway Modeller, Rod Stewart a povestit cum şi-a petrecut toţi aceşti ani construind un oraş american imaginar, care aminteşte de New York şi Chicago din anii 40-50. De asemenea, artistul a creat şi sistemul de transport, iar fotografiile impresionante cu creaţia artistului pot fi văzute în numărul de decembrie al revistei.

“Când încep ceva creativ precum asta, mă dedic 110%”, a spus Rod Stewart care a lucrat la acest oraş şi în timpul concertelor şi turneelor sale. Organizatorii îi puneau de fiecare dată la dispoziţie o cameră specială pentru ca artistul să poată lucre în linişte.

Ambiţiosul lui proiect a început să ia naştere în anii 90, după ce Rod s-a mutat la Los Angeles. Zgârie-nori, zeci de clădiri extrem de detaliate, mici depozite, poduri, nave, vegetaţie, străzi, mijloace de transport toate compun un spectaculos peisaj urban imaginat de Rod Stewart. “Am ajuns să construiesc mai multe clădiri şi străzi decât căi ferate”, a spus artistul în vâstă de 74 de ani care se consideră mai puţin un pasionat de trenuri cât un peisagist urban.

Rod Stewart a vorbit şi cu un realizator de la BBC Radio 2, care s-a arătat neîncrezător că Rod Stewart ar fi putut construi singur un proiect atât de frumos.

„Aș zice că 90% din machetă am construit-o eu însumi. Singurul lucru la care nu mă prea pricep este partea electrică și pentru asta am apelat la altcineva… … Mulți râd de mine că am un hobby prostesc, dar e un hobby minunat”, a declarat el.

Pasiunea lui Rod Stewart pentru modelismul ferviar îşi are originea în copilărie, când familia lui îşi petrecea vacanţele în sudul Angliei, în staţiunea Bognor Regis. Exista acolo un magazin în vitrina căruia se afla o machetă incredibilă şi care i-a rămas întipărită în memorie.