Magic News

Catherine Deneuve a suferit un accident vascular cerebral. Care este starea actriţei

Actriţa franceză Catherine Deneuve, în vârstă de 76 de ani, a fost spitalizată după ce a suferit un accident vascular cerebral, scrie presa franceză.

“Le Parisien” a publicat primul ştirea, şi, dacă iniţial se spunea că este vorba despre un AVC serios, ziarul a revenit cu noutăţi din partea familiei actriţei, care a precizat că aceasta a suferit un accident vascular ischemic “limitat şi reversibil”.

“Din fericire, nu a suferit pierderea vreunei funcţii motorii şi, desigur, va trebui să se odihnească o perioadă”, a mai precizat familia.

Catherine Deneuve se afla pe platourile de filmare, în luna octombrie, ea începând lucrul la proiectul „De son vivant” al lui Emmanuelle Bercot.

Catherine Deneuve este una dintre cele mai cunoscute actriţe ale Franţei. După ce a debutat în 1957, ea şi-a câştigat celebritatea o dată cu filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. 

În palmaresul său se află o nominalizare la Oscar (pentru rolul din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2019, Catherine Deneuve s-a aflat pe afişul filmulor “La dernière folie de Claire Darling”, de Julie Bertuccelli, “L’adieu à la nuit”, în regia lui André Téchiné, “Fête de famille”, regizat de Cédric Khan, şi în distribuţia  peliculei “La Vérité”, de Hirokazu Kora-eda, prezentat la Festivalul de film de la Cannes.