Magic News

Jane Fonda, la a treia arestare în trei săptămâni

Jane Fonda a fost arestată pentru a treia oară în ultimele trei săptămâni, actriţa fiind reţinută în timpul unui protest faţă de schimbările climatice, care a avut loc la Washington.

Activistă înfocată, Jane Fonda a apărat de-a lungul timpuli diferite cauze,  cea mai cunoscută fiind participarea sa la demonstraţia împotriva Războiului din Vietnam. Acum, Jane încearcă să-i convingă pe oamenii politici să adopte măsuri împotriva încălzirii climatice, sursa sa de inspiraţie fiind Greta Thunberg.

Jane şi-a propus să iasă în stradă în fiecare zi de vineri, timp de cel puţin 14 săptămâni.

De data aceasta, alături de Fonda a fost arestat şi Ted Danson, actorul american fiind preocupat de ani de zile de problemele mediului înconjurător. În urmă cu peste 30 de ani el înfiinţa compania Oceane Americane, pentru protejarea oceanelor.

Cei doi au purtat pancarte pe care se putea citi: “Luaţi acum măsuri în ceea ce priveşte clima!” sau “O nouă înţelegere Verde acum” şi au fost arestaţi pentru că au protestat în mod ilegal, mitingul neavând autorizaţie de desfăşurare.

În aceste conditii, Jane Fonda, care s-a mutat special la Washington pentru a putea participa la aceste proteste, ar putea fi  arestată în fiecare săptămână până la sfârşitul acestui an.

Foto: Gettyimages.com