Magic News

Mesagerii UNICEF, invitaţi la Magic FM - “Cei care trec pe lângă mesagerii UNICEF să se oprească şi să-i asculte 2 minute”

Despina Andrei, manager de comunicare UNICEF Romania, Matei Iosipescu, coordonatorul mesagerilor UNICEF, si Carla Fugaciu, mesager UNICEF, au fost invitaţi în această dimineaţă la Magic FM.

În Magic Start am vorbit despre campania "Fii si tu Prieten UNICEF", de atragere de fonduri prin metoda dialogului direct, derulată de UNICEF la nivel global, în 43 de ţări.

“Să fii mesager UNICEF înseamnă să strângi fonduri pentru copii, plus multe alte fapte bune în fiecare zi”, spune Carla, de 20 de ani şi mesager de 2 ani. “Pe mine jobul acesta m-a şlefuit. M-a ajutat să devin cine sunt acum”, a adăugat tânăra.

“Mesagerii UNICEF sunt recrutaţi de noi, pregătiţi de noi, în aşa fel încât să poată face faţă în stradă unui job extrem de greu. Voluntarii sunt cei care îşi dedică timpul lor pro bono pentru o cauză. Jobul de mesager este un job pe termen lung. Ne străduim să găsim tineri la început de drum, studenţi, proaspăt absolvenţi, care vor să facă primii paşi în cariera lor. Vorbim despreo meserie. Suntem în curs de a dezvolta un plan de carieră.” a declarat Despina Andrei, în direct la Magic FM.

“Vreau ca fiecare persoană care ne păşeşte pragul să ştie că de când începe cariera la UNICEF se va dezvolta pe toate planurile, va deveni o persoană care zâmbeşte mai mult. Este în fişa postului”, spune Matei Isopescu. “Vor învăţa să vorbească, să convingă, să îşi expună ideile. Şi bucuria pe care o ai când convingi un om să ajute milioane de copii este incredibilă.”, a adăugat el.

Mesagerii UNICEF au ajuns în filmul “Monştrii”, în regia lui Marius Olteanu, film proiectat la Berlin. “Indiferenţa poate să nască monştri, oameni care nu sunt atenţi, cărora nu le pasă. De aceea îi invităm pe oameni să se oprească la noi. Şi pe mesageri să vină şi să aplice.”, spune Matei Iosipescu.  

"Ce facem în Bacău ne dorim să ajungă la nivel naţional şi să influenţăm politicile publice¸în aşa fel încât fiecare comunitate din România să beneficieze şi să aibă un asistent social, un asistent medical comunitar şi un consilier şcolar. Cumva Bacăul este laboratorul de cercetare, un punct de referinţă, sunt rezultate foarte bune acolo, noi vrem să extindem acest proiect la nivel naţional.”, a dezvăluit Despina Andrei.  

Ea a avut o singură rugăminte pentru cei care trec pe lângă mesagerii UNICEF: să se oprească şi să-i asculte 2 minute.