Magic News

Marion Cotillard, la Bucureşti pentru a interpreta rolul lui Jeanne d’Arc

În această seară, actriţa franceză Marion Cotillard, laureată a Premiului Oscar, va urca pe scena Ateneului Român pentru a interpreta rolul Jeanne d’Arc în spectacolul Orchestrei Naționale din Lille.

Biletele s-au epuizat rapid la “Jeanne D’Arc au bûcher” , un oratoriu dramatic semnat de compozitorul francez de origine elvețiană Arthur Honegger, care îl are la pupitru pe maestrul Alexandre Bloch.


Explicând complexitatea spectacolului din cadrul Festivalului “George Enescu”, actrița Marion Cotillard, laureată a premiului Oscar, a subliniat că : “Nu partea emoțională este cea mai dificilă, ci partea tehnică. Să fii tot timpul conectat, atent la tot ce se întâmplă în jur, să te coordonezi cu toți ceilalți. Să fii întotdeauna cum trebuie. E foarte frustrant să nu fii perfect. Pe de altă parte, când intri în profunzimea dificultăților, când te scufunzi în ele, înțelegi că așa descoperi, de fapt, miezul poveștii.

Actrița franceză Marion Cotillard a jucat prima dată rolul lui Jeanne d’Arc în anul 2005, în Franța, alături de Orleans Symphony Orchestra, apoi, în 2012, cu Barcelona Symphony Orchestra și în 2015, alături de New York Philharmonic.

Înainte, mama ei jucase acelaşi rol: : „Mama a jucat rolul în anii 1990 şi eu, pentru prima dată, în 2005, în Orleans. Cred că era o aniversare a Ioanei d’Arc, iar mama mea nu era disponibilă atunci. I-a fost propus să mă întrebe dacă vreau să particip în spectacol. Eu văzusem compoziţia cu ea pe scenă şi mi s-a părut magnifică”, a declarat actriţa penptru Stirile Pro TV.

Marion Cotillard a studiat la Conservatorul de artă dramatică din Orleans și este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru contribuția la îmbogățirea culturii franceze.

A primit premiul Oscar pentru rolul Edith Piaf, din filmul “La vie en rose”, pentru care a mai fost distinsă cu Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță, Globul de aur, Premiul César și a fost nominalizată pentru Screen Actors Guild and Critics Choice. În 2015, Marion Cotillard a mai fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din filmul lui Jean-Pierre și Luc Dardenne’s “Two Days, One Night”.

Marion a mai vizitat România în urmă cu 18 ani, în 2001 ea filmând aici “Joyeux Noel”.  

Foto: Gettyimages.com