Magic News

Rihanna şi alte celebrităţi din America cer control asupra armelor. “Scoateţi armele de război de pe străzi!”

Dayton, Ohayo şi El Paso au fost scenele unor masacre care au şocat din nou America, ţară în care nu există un control al armelor de foc.

Toate aceste incidente tragice au trezit mânia americanilor care îl acuză pe Donald Trump că menţine un climat violent şi este o parte a problemei.

De asemenea, celebrităţile au reacţionat imediat după aceste atacuri în care au fost folosite arme de mare putere, cu care s-a deschis foc asupra unui număr mare de persoane într-un timp foarte scurt.

“Scoateţi armele de război de pe străzi!” este mesajul celebrităţilor către preşedintele Donald Trump şi Congres, Rihanna, John Legend, Julianne Moore, Jamie Lee Curtis sau Bette Midler fiind doar câteva dintre figurile cunoscute care cer control asupra armelor.

Iată mesajele acestora:

Rihanna – “Imaginaţi-vă o lume în care este mai uşor să procuri un AK-47 decât o viză! Imaginaţi-vă o lume în care ei construiesc ziduri pentru a-i ţine pe terorişti în America!”

John Legend – “Mă doare inima pentru El Paso şi Dayton. Naţiunea noastră experimentează aceste traume prea des şi avem nevoie de lideri care să acţioneze urgent. Scoateţi armele de război de pe străzi şi combateţi ideologia naţionalismului albilor care îi motivează pe mulţi dintre aceşti terorişti”.

Julianne Moore – “Aseară, sute de voluntari de la MomsDemand mergeau în marş în DC ca urmare a atacului oribil din El Paso… Când m-am trezit, avusese loc un alt tragic atac în Dayton. Indignarea a luat sfârşit şi este înlocuită de motivaţia de a pune capăt violenţelor cu arme". 

Bette Midler -  “America, suntem în război cu noi înşine. Un alt tir în masă, de data asta în Dayton, Ohio. Să-i spunem ceea ce este. Terorism domestic”. 

Chris Evans – “Atacurile armate au loc cu o frecvenţă atât de mare, că preşedintele poate include două într-un singur tweet. #EnoughIsEnough”.

În Dayton, nouă oameni au fost ucişi şi alţi 27 răniţi, iar în El Paso 20 de persoane au fost omorâte şi alte 26 rănite. De asemenea, la Festivalul Gilroy Garlic, din California, 3 oameni au fost ucişi şi alţi 15 răniţi.

Donald Trump a reacţionat pe Twiter: “Atacul care a avut loc în Texas nu a fost doar tragic, ci şi un act de laşitate”, a spus preşedintele care şi-a petrecut weekend-ul la clubul lui de golf din New Jersey. Iar la doar câteva ore de la primul atac, Trump a participat la o nuntă.