Magic News

10 ani de la moartea lui Michael Jackson

Pe 25 iunie se împlinesc 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, artistul care ne-a lăsat o moştenire artistică impresionantă.

Devenit un adevărat icon al muzicii pop începând din 1982, an în care a lansat “Thriller’, Michael a revoluţionat industria muzicala şi a spulberat toate recordurile.

Videoclipul “Thriller”, un adevărat scurt-metraj de 14 minute, a fost unul dintre primele clipuri difuzate de MTV aparţinând unui artist afro-american, iar cu coregrafia aleasă, Michael a intrat în istorie. În acelaşi timp, melodii ca “Beat It”, “Billie Jean” au cucerit milioane de fani, care nu se mai puteau opri din dans.

A urmat albumul “Bad”, lansat în 1987, iar Michael realiza un nou clip de referinţă, regizor fiind nimeni altul decât Martin Scorsese.

În anii 90, artistul ne-a încântat cu “Dangerous”, album de pe care melodii ca “Black or White”, “Remember the Time” sau “Heal the World” s-au transformat rapid în hit-uri.

În 2009, Michael anunţa turneul de adio, “This is it”, dar avea să moară înainte de a cânta pentru ultima data în faţă fanilor. O supradoză de medicamente era cauza morţii Megastarului ale cărui melodii se difuzează şi astăzi peste tot.