Magic News

Thomas Anders, gentleman-ul generaţiei retro: "Publicul român este foarte frumos și inimos"

Timp de trei zile am plecat în inima Transilvaniei, la diMANSIONS festival, pentru a petrece pe ritmuri nostalgice! Haideți să privim RETROspectiv.

Ne-am luat ghiozdanul în spate și am plecat la drum timp de trei zile în inima Transilvaniei, la Castelul Miko din Covasna, pentru a lua parte la diMANSIONS festival, una dintre petrecerile retro din acest an, care aduc pe scenă nume de artiști celebri, care umpleau stadioane și săli de evenimente în anii '80-'90 și pe care părinții tăi cu siguranță așteaptă să îi vadă de ani buni.

De data aceasta, părinții nu au mai stat acasă în așteparea copiilor, ci din contră, acum s-a întâmplat vice versa. Dacă ești curios cum se desfășoară un festival unde poți dansa cu ai tăi, îți oferim mai jos toate informațiile de care ai nevoie pentru a te convinge singur.

RETROspectiva diMANSIONS 2019

Discoteca clasică a anilor '80-'90 a fost readusă la viață în interiorul unui cort luminat de un glob disco care a recreat atmosfera de petrecere din acea perioadă. Părinți, bunici, tineri și copii au umplut spațiul din jurul castelului.

Experiențele de festival cu siguranță nu au lipsit, iar zona de food courts a abundat în preparate delicioase, de la mâncare tradițională din secuime, hamburgeri, gyros, noodles până la kürtőskalács, clătite, wafe, gogoși, înghețată, ceea ce ne-a reamintit de festivalurile la care eram obișnuiți să participăm de obicei cu prietenii. Tinerii prezenți în mulțime s-au distrat așa cum nici ei probabil că nu s-au așteptat. Peisajul de basm din Olteni, completat de ambientul de la castelul Miko, au creat un cadru de poveste muzicală nescrisă și impresiile generale ale oamenilor de la final au fost numai de bine.

Unirea generațiilor la diMANSIONS festival

Cuvântul magic al acestui gen de festivaluri este unire. O unire a generațiilor care dacă până acum părea imposibilă, festivalul diMANSIONS ne-a demonstrat că distracția poate fi împărtășită și cu părinții la un eveniment de acest fel. Cine știe, poate la anul vedem părinți și în corturile de tehno.

Printre cei mai așteptați artiști la diMANSIONS s-au numărat Thomas Anders, parte a trupei Modern Talking, dar și un gentleman aș generației retro, Lou Bega, care de douăzeci de ani încă face mulțimi de oameni să se miște pe ritmuri de mambo, Dire Straits Experience, Dr Alban sau Tania Evans.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente de la festivalul diMANSIONS, a fost spectacolul gentleman-ului muzicii internaționale Thomas Anders, care s-a bucurat de succesul scontat. 

Modern Talking este o trupă încă extrem de iubită în rândul ascultătorilor Magic FM, care a schimbat definitiv istoria muzicală după 1980. Au vândut peste 150 de milioane de albume de-a lungul carierei și continuă să se bucure de o popularitate uriașă.

Hiturile „You're My Heart, You're My Soul”, „You Can Win If You Want”, „Cheri, Cheri Lady” și „Brother Louie” au umplut stadioane și săli de evenimente pe vremuri, însă nici acum nu s-au lăsat mai prejos, ridicând toate mâinile mulțimii de nostalgici în aer, iar până și cei mai tineri dintre spectatori s-au mișcat pe ritmurile disco alături de părinții lor. 

Deși timpul acordat interviurilor a fost destul de scurt, pentru că doamnele prezente în mulțime își așteptau cu nerăbdare idolul care le-a cucerit inimile, am reușit să stăm de vorbă cu Thomas Anders, jumătatea trupei legendare Modern Talking, care s-a despărțit definitiv în anul 2003.

USDM: Sunteți din nou pe o scenă din România într-un timp atât de scurt. Cum este mulțimea  de fani până acum?

TA: Da, voi fi prezent de trei ori pe scenele din România va aceasta, ultima dată va fi în Cluj în septembrie Iubesc să vin aici, pentru că oamenii sunt atât de calzi șii vei vedea că atunci când sunt pe scenă că îmi iubesc muzica, ceea ce face să mă întorc de fiecare dată cu plăcere în România. 

„Publicul român este foarte frumos și inimos. În câteva luni mă voi întoarce în România și îmi place să cânt acestui public pentru că întotdeauna ne primește cu inimile deschise și foarte prietenos”, ne-a spus artistul.

Despre plaiurile transilvănene, Thomas Anders a mărturisit că acestea îi amintesc de copilărie:

„Am venit din București și a fost o călătorie de câteva ore până la Brașov. Aveți aici o mulțime de păduri. Această zonă îmi amintește foarte mult de copilăria mea. Locurile de țară, fermierii, pădurea. Când am venit până aici m-am uitat în toate părțile și m-am simțit foarte bucuros pe măsură ce mă apropiam.”

USDM: Influențele muzicii latino din piesele celebre sunt evidente. De ce astfel de ritmuri, Ai foarte multe influențe de muzică latino în piesele tale, deși ești german. De ce ai ales tocmai aceste ritmuri? Ele cu siguranță prind până în ziua de azi.

TA: Deși sunt din Germania, în același timp sunt un muzician și atunci când simt muzica, este un ritm care trece pur și simplu prin interiorul meu. Ritmurile latino te fac mereu să dansezi și au o atingere subtilă care te mișcă. Mă atrage poate și stilul de viață al culturii latino, în special al Americii de Sud. 

USDM: La ce să se aștepte fanii în perioada ce urmează?

TA: Săptămâna aceasta încep înregistrarea unui nou album, care va fi lansat cel mai probabil anul viitor, în luna martie. Dar am concerte în fiecare weekend din această vară, mai ales în Europa. Doar ce am terminat un turneu în Germania, dar urmează și Canada anul viitor în februarie, și sper să cânt și în SUA, după lansarea noului album. Am și un canal TV în Germania pentru care înregistrez opt show-uri, din luna august până în octombrie. Deci urmează o perioadă destul de plină pentru mine pe plan muzical.

Spectacolul creat de Thomas Anders după interviu a fost într-adevăr unul extrem de emoționant, dacă aruncai o privire oriunde în mulțimea de fani, iar piesele celebre au pus în mișcare fani de toate vârstele, până în ultimele rânduri. 

Citeste continuarea pe unsitedemuzica.ro