Magic News

Gestul minunat făcut de MacKenzie Bezos, una dintre cele mai bogate femei din lume

La o lună după finalizarea divorţului de Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, MacKenzie Bezos a anunţat printr-o scrisoare că va dona cel puţin jumătate din averea sa prin intermediul organizaţiei de caritate Giving Pledge.

În vârstă de 49 de ani, romancieră de succes, MacKenzie are o avere estimată la 36,6 miliarde de dolari, în timp ce fostul ei soţ, Jeff Bezos, este cel mai bogat om din lume, averea sa fiind de 114 miliarde de dolari. Este o sumă “disproporţionat de mare de împărţit”, a afirmat MacKenzie, a patra cea mai bogata femeie din lume, care se va dedica acţiunilor caritabile pănă când seiful va fi gol.

„Sunt multe resursele pe care fiecare le putem scoate din seifuri ca să le împărţim cu alţii – timp, atenţie, cunoştinţe, răbdare, creativitate, talent, efort, umor, compasiune. Pe lângă bunurile cu care viaţa m-a binecuvântat, deţin o sumă disproporţionată de bani, aşa că vreau să-i împart cu alţii. Munca mea de caritate va continua. Voi aloca timp, efort şi grijă. Dar nu voi aştepta. Voi continua să fac asta până când seiful va fi gol“, a scris MacKenzie pe site-ul campaniei Giving Pledge.  

Pledge Giving (Angajament de Donaţie) este o iniţiaivă creată în 2010 de miliardarii americani Warren Buffett şi Bill Gates, prin care oamenii bogaţi sunt încurajaţi să doneze jumătate din averea lor în beneficiul unor organizaţii de caritate.

Jeff Bezos nu se află pentru moment pe lista semnatarilor acestei initiative, însă fondatorul Amazon a fost declarat cel mai filantrop om în 2018, donaţiile sale ajungând la suma de 2 miliarde de dolari.

El a salutat acum decizia fostei sale soţii de a dona jumătate din avere: „MacKenzie va fi uimitoare, grijulie și eficientă în domeniul filantropiei și sunt mândru de ea.”

În urma divorţului, MacKenzie a acceptat să îi lase soţului său majoritatea acţiunilor grupului Amazon, precum şi cele de la Washington Post.