Magic News

Virgil Ianţu, la Magic FM – “Ca sa apreciez România tot mai tare, mă duc şi în alte ţări” - VIDEO

Virgil Ianţu a fost invitat la Magic FM, unde ne-a povestit despre cele două călătorii recente pe care le-a făcut, la New York şi în Japonia, dar şi despre emisiunea “Câştigă România!"

La New York, Virgil Ianţu a fost împreună cu soţia şi fiica lor, Iasmina. “Îmi place New York-ul. Mergem din când în când acolo. Ne place să umblăm mult pe jos. Îmi plac străzile, Central Park, musicalul. Am văzut multe, dar unul dintre cele mai frumoase este despre Shakespeare, o comedie fabuloasă. Este un musical extraordinar. Nivelul artistic la care ajung oamenii aceia, care au spectacole zilnic, uneori de două ori pe zi, este absolut emoţionant.”

Virgil Ianţu a văzut muzeele importante, MET, Muzeul de Istorie Naturală. “Am văzut Guggenheim acum 2 ani, unde, ca şi la MOMA, pe Brăncuşi îl găseşti destul de greu. Scrie că este sculptor francez de origine română. Te bucuri, dar ai şi o frustrare… Ce au reuşit comuniştii să facă, să distrugă valori, identităţi ale acestui popor. Şi se întâmplă în continuare.”

Virgil Ianţu ne-a declarat că, din păcate, oamenii nu mai au răbdare în primul rând să asculte şi, implicit, să citească. El a găsit o metodă pentru a o impulsiona pe Iasmina să citescă şi a funcţionat. “Iasmina are rezultate bune la şcoala. Dar simţeam că nu citeşte suficient. Dacă vrei, în ultima lună o să-ţi dau bani pentru fiecare pagina citită. S-a pus pe citit şi a început să îi placă.”

Din păcate, Virgil spune că citeşte mai puţin decât ar vrea şi si-ar dori să stabilească o regulă în familia sa: în fiecare zi să citească fiecare măcar câte 30 de minute, după care să îşi povestească.

Vezi aici interviul cu Virgil Ianţu din Magic Start