Magic News

Robert Kiyosaki - Lecţie de educaţie financiară la Magic FM: “Nu lucra pentru bani, pune-i pe ei să lucreze pentru tine!”

Robert Kiyosaki, părintele educaţiei financiare moderne şi autorul bestseller-ului internațional „Tată bogat, tată sărac”, a fost invitat în această dimineaţă la Magic FM.

Kiyosaki a dezvăluit că la vârsta de 9 ani şi-a pus primele întrebări legate de bani. “Aveam 9 ani când am ridicat mâna în clasă şi mi-am întrebat profesoara ce înseamnă bani. I s-a răspuns că în şcoală nu se face educatie financiară. Prin urmare, Robert Kiyosaki şi-a început propria afacere când avea 9 an, la început topind pastă de dinţi şi făcând monede. Celebrul autor nu are încredere în dolarii americani, pentru că sunt imprimaţi, scoşi într-o tipografie.

“Tatăl meu îmi spunea să merg la şcoală, să îmi iau un job. Din acest motiv era sărac. Iar tatăl bogat era prietenul cel mai bun al tatălui meu sărac şi a zis: “Niciodată nu lucra pentru bani, pune-i pe ei să lucreze pentru tine! Şi investeşte-i! Şi aşa o să ai oamenii şi banii care lucrează pentru tine.”

Robert Kiyosaki a ştiut că o să fie un om bogat, nu a vrut să fie un simplu profesor de şcoală, precum tatăl lui, un cunoscut cadru didactic.

La Curtea Veche, cărţile lui se publică de 19 ani, acestea fiind principalele cărţi de educaţie financiară. Au crescut generaţii cu ele. Sunt 15 cărţi în total, urmează să fie publicate şi altele. Autorul a venit acum cu “Fake”, carte pe care urmează să o publice şi Curtea Veche.

Vineri seară, la Diverta Lipscani, Robert Kiyosaki va sta de vorbă cu cititorii români şi va oferi autografe. Iar în weekend, Robert Kiyosaki va susţine alături de consultanţii săi financiari conferinţa Wealth Masters Tour.  

Robert Kiyosaki nu ştie câţi bani are în cont. “E important cum fac acei bani. Suntem programaţi să fim săraci, să mergem la şcoală, să câştigăm bani. De aceea a scris cartea “Fake: bani falşi, profesori falşi, scopuri false.”

“Eu nu lucrez pentru bani. Este exact invers. Dacă nu am bani mă împrumut, dar cu acele datorii fac bani mai mulţi. Oamenii fac datorii atunci când pierd bani.”

Întrebat dacă are un sfat magic ca românii să iasă din topul celor mai săraci europeni, Robert Kiyosaki a răspuns: “România este o ţară foarte bogată. De aceea Hitler a vrut aces loc. Dar sistemul de educaţie este încă comunist. Profesorii sunt nişte comunişti. Şi tatăl meu a fost comunist.”  

E târziu pentru a deveni un om bogat? “Înăuntrul tău eşti un om bogat. Trebuie doar să îţi alegi profesorul şi calea. Alege-ţi modelele, alege-ţi profesorii!”

Foto: Mihai Vasilescu