Magic News

Prinţul Harry şi Meghan Markle au anunţat numele bebeluşului lor. Ce semnificaţie are acesta

La două zile după venirea pe lume a primului lor copil, un băieţel aşteptat cu mare nerăbdare, Prinţul Harry şi Meghan Markle l-au prezentat în mod oficial, iar Palatul Buckingham i-a dezvăluit numele.

Cuplul a apărut împreună cu bebeluşul la Castelul Windsor si a oferit primele declaraţii despre primul lor născut, pe care l-au prezentat în aceeaşi zi străbunicii lui, Regina Elisabeta a II-a.

După aceasta întâlnire, Ducii de Sussex au anunţat că băieţelul a primit numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor, un nume care nu s-a aflat printre cele pe care pariau fanii familiei regale.

”În această după amiază Alteţele lor Regale l-au prezentat Majestăţii sale Regina pe cel de-al optulea stră-nepot la Castelul Windsor. Ducele de Edinbrug şi Ducesa mamă au fost de asemenea de faţă”, este anunţul familiei de Sussex.

Archie este o prescurtare a numelui de origine germanică Archibald şi înseamnă “curajos” şi “îndrăzneţ”, în timp ce Harrison se traduce prin “fiul lui Harry”.

S-ar putea ca acest nume neobişnuit să le fi fost inspirat Ducilor de Sussex de Prinţul George, nepotul lor, care îşi spune, se pare, Archie. În luna ianuarie o femeie a dezvăluit că l-a întâlnit pe George pe când îşi plimba căţelul, iar micul prinţ s-a prezentat cu numele de Archie.

Băieţelul nu a primit un titlu regal, titlul de “alteţa sa regală prinţul/ prinţesa” fiind  rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fiii Prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic) în urma unei decizii luată în 1917 de George al V-lea.

În plus, Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi doresc o viaţă normală pentru fiul lor, care este al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.