Magic News

Marion Cotillard, Carla Bruni, Barack Obama îşi exprimă tristeţea faţă de incendiul care a afectat Catedrala Notre-Dame

La Paris, oamenii au ieşit în stradă pentru a cânta şi a se ruga pentru Notre-Dame, simbolul capitalei franceze şi al creştinismului, care a căzut pradă flăcărilor în prima zi din Săptămâna Patimilor.

Iar pe reţele de socializare s-a propagat un val uriaş de emoţie, care a cuprins rapid lumea întreagă.

Celebrităţile din Franţa şi lumea întreagă au reacţionat, postând mesaje de susţinere şi imagini cu catedrala în flăcări.

#tristesse a scris Carla Bruni pe Instagram şi #nowords, fosta Prima Doamnă a Franţei fiind extrem de afectată de acest incident.

“Sunt copleşită de tristeţe, Paris, dragostea mea. Paris, locul meu îndoliat. Notre-Dame minunată. Îţi plâng splendoarea.”, au fost cuvintele actriţei Marion Cotillard.

Fostul preşedinte american Barack Obama şi Michelle, soţia lui, şi-au exprimat, de asemenea, durerea pentru această pierdere.

“Notre-Dame este una dintre cele mai mari comori ale lumii şi ne gândim la poporul francez în aceste moment de doliu.”, a scris Barack Obama.

Pe Michelle o leagă amintiri incredibile de Paris, acesta fiind oraşul în care a călătorit prima dată în afara graniţelor Americii. “Ştiu că Notre-Dame ne va uimi din nou.”

Salma Hayek, al carei soţ Francois Henri Pinault a anunţat o donaţie de 100 de milioane de euro pentru Notre-Dame, s-a declarat şocată din cauza incendiului. “Ca toată lumea, am privit cu tristeţe cum frumuseţea catedralei se pierde în fum. Paris, te iubesc!”