Magic News

#Notre-Dame: François-Henri Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, a anunţat că familia lui va dona 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia edificiului

Francois-Hentri Pinault, preşedinte al Grupului Kering, a anunţat că Artemis, societatea de investiţii a familiei, va debloca 100 de milioane de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame, devastată de un incendiu violent.

Flacările care au mistuit acoperişul, turnul săgeată şi vitraliile minunate abia au fost stinse, iar acum se pune problema reconstrucţiei edificiului vechi de 850 de ani. “Ceea ce a fost mai rău a fost evitat, însă bătălia nu a fost câştigată în totalitate”, a declarat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, care a promis că monumentul va fi reconstruit.

Imediat, Francois Pinault, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Franţa a reacţionat în faţa acestei drame naţionale şi a anunţat prin fiul lui, Francois-Henri Pinault, sotul actritei Salm Hayek, alocarea unei mari sume pentru lucrările de amploare care vor urma.

“Tatăl meu (n.r Francois Pinault, astăzi în vârstă de 82 de ani şi al treilea cel mai bogat om din Franţa) şi cu mine am hotărât deblocarea a 100 de milioane de euro pentru a participa la efortul necesar reconstrucţiei complete a catedralei Notre-Dame”, se arată într-un comunicat.

“Această tragedie i-a atins pe toţi francezii şi pe toţi cei care sunt ataşaţi de valorile spirituale. În faţa unei astfel de drame, fiecare îşi doreşte să readucă la viaţa această bijuterie a patrimoniului.”

Autodidact, Francois Pinault este un influent colecţionar de artă contemporană după ce a devenit unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Franţa.