Magic News

Tania Mallet, celebră pentru rolul de Bond Girl, a murit la vârsta de 77 de ani

Actriţa britanică Tania Mallet, care a jucat în “Goldfinger”, film din seria James Bond, lansat în 1964, a murit la vârsta de 77 de ani.

Tania Mallet s-a născut pe 19 mai 1941, dintr-un tată britanic şi o mamă rusoaică, şi şi-a început cariera de fotomodel la vârsta de 16 ani, atingând apogeul profesional în anii 1950 şi 1960. Ea a fost verşoara actriţei Helen Mirren şi a ajuns să joace în James Bond după ce o fotografie cu ea apărută în revista Vogue a fost văzută de un producător.

Tania a fost distribuită într-unul dintre primele filme din celebra saga şi l-a avut drept partener pe Sean Connery. Ea a jucat rolul lui Tilly Masterton, care dorea să-şi răzbune sora ucisă de Goldfinger. Nu a apucat să îşi ducă planul la final, fiind ucisă de Oddjob, slujitorul celui dintâi.

 “Goldfinger” a fost un film de succes, însă pe Tania nu a propulsat-o în lumea cinematografiei, ea nedorind să mai joace în alt film pentru că declara că nu s-a simţit liberă în lumea cinematografiei. A preferat să se întoarcă în lumea modei după ce restricţiile care i s-au impus în timpul filmărilor, precum acelea de a face echitaţie sau de a călători, i s-au părut îngrozitoare.