Magic News

Familia lui Michael Jackson este scandalizată de noul documentar despre viaţa Megastarului

Într-un comunicat dat publicităţii luni, familia lui Michael Jackson denunţă acuzaţiile de agresiune sexuală la adresa artistului care apar în documentarul “Leaving Neverland”.

Filmul a fost prezentat recent în cadrul Festivalului de film Sundance, reluând acuzaţiile de agresiune sexuală, care au mai fost formulate de-a lungul timpului împotriva lui Michael Jackson.

Familia starului descrise deja la începutul lunii ianuarie drept “scandalos şi patetic” acest film, însă difuzarea, vineri, la Festivalul de Film Sundance - în prezenţa fondatoarei mişcării #MeToo, Tarana Burke, potrivit Vanity Fair - a declanşat o furtună pe social media, părerile fiind împărţite în privinţa vinovăţiei artistului. Realizat de Dan Reed, filmul a declanşat un linşaj în mediul online din cauza reacţiilor care au apărut după difuzare.

Numeroşi utilizatori s-au declarat scandalizaţi de acuzaţii, mărturisind că nu mai cred în inocenţa “regelui muzicii pop”, achitat în 2005 pentru abuzarea unui minor şi decedat în iunie 2009 din cauza unei supradoze de medicamente.

Familia lui Michael Jackson consideră că este de datoria sa să intervină şi să nu asiste impasibilă la acest linşaj public.

“Michael a întors întotdeauna şi celălalt obraz, iar noi am întors întotdeauna şi celălalt obraz când oamenii s-au luat de familia noastră - aşa se face în familia Jackson”, a spus familia artistului în declaraţia sa de luni.

 “Nu putem însă asista în tăcere la acest linşaj public, în care vulturii de pe Twitter şi alţii care nu-l cunosc pe Michael îl atacă.”

În documentarul de 4 ore care va fi difuzat în aceasta primăvară de HBO, doi bărbaţi, Wade Robson şi James Safechuck, în vârstă de 36 şi 40 de ani, îl acuză pe Michael Jackon că i-a abuzat sexual în copilărie, pe când aveau 7, respectiv 10 ani, în timp ce Dan Reed a declarat că nu are niciun dubiu în privinţa credibilităţii lor.