Magic News

Cine sunt prezentatorii show-urilor Eurovision 2019

Solistul şi actorul Aurelian Temişan şi prezentatoarea de televiziune Ilinca Avram sunt gazdele ediţiei din acest an a selecţiei naţionale pentru Eurovision, cei doi repetând experienţa de la Festivalul Cerbul de Aur, unde au prezentat Gala Aniversară.

Seria de spectacole Eurovision începe pe 27 ianuarie, la Iaşi, iar finala naţională este programată pe 17 februarie, la Bucureşti.

„După câteva participări la Selecţia Naţională, iată-mă din nou în mijlocul concursului Eurovision, de această dată din postura de prezentator. Îmi lipsea din palmares această calitate şi vreau să văd cum se simt emoţiile artiştilor, nefiind implicat în competiţie. Le ţin pumnii tuturor, fie ca cel mai bun să ne reprezinte şi, de ce nu, să ne aducă trofeul Eurovision“, a declarat Aurelian Temişan. 



Om de televiziune, dar pasionată şi de muzică, Ilinca este nerăbdătoare să debuteze pe scena Selecţiei Naţionale Eurovision 2019: „Sunt fericită şi onorată că am primit această propunere. Eurovision este unul din cele mai cunoscute concursuri din lume şi este o mare provocare să fiu parte la acest eveniment de excepţie. Mă bucur să revin în atenţia publicului din România alături de Aurelian Temişan, după ce am făcut o echipă bună pe scena Cerbul de Aur de la Braşov“.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Ediția precedentă a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.