Magic News

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, divorţează după 25 de ani de căsătorie

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul Amzon şi omul cel mai bogat din lume, potrivit Forbes, va divorţa după 25 de ani de căsătorie cu MacKenzie Bezos, cu care are 4 copii.

Jeff Bezos este cel care a făcut anunţul pe Twitter: “Am decis să divorţăm şi să ne continuăm vieţile ca prieteni”, a  scris acesta. “Rămânem o familie, rămânem prieteni dragi”, a continuat miliardarul în vârstă de 54 de ani, declarând că timp de 25 de ani, el şi soţia lui, în vârstă de 48 de ani, au fost “asociaţi în companii şi proiecte”. 

MacKenzie Bezos este o romancieră de succes, iar cea mai cunoscută carte a sa este “The Testing of Luther Albright”, pentru care a primit American Book Award.

Ea a fost una dintre primele angajate Amazon, în 2014 fondând platforma împotriva hărţuirii sexuale, ByStander Revolution.

Cei doi s-au cunoscut când lucrau pentru societatea newyorkeză de investiţii D.E. Shaw, cu mult înainte ca Bezos să înfiinţeze Amazon.

Se pare că Amazon s-a născut după ce cuplul a făcut o plimbare cu maşina de la New York la Seattle, cei doi punând atunci la punct strategia.

Averea lui Bezos se ridică la 137 de miliarde de dolari şi în lipsa unui contract prenupţial, suma se va împărţi între cei doi soţi. După divorţ, MacKenzie va deveni cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de aproximativ 68 de miliarde de dolari, în timp ce Bezos va coborî pe locul 2.