Magic News

“Bohemian Rhapsody” este filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie

La două luni de la lansarea sa în cinematografe, filmul “Bohemian Rhapsody” a devenit lungmetrajul muzical cu cele mai mari încasări din istorie.

Pelicula regizată de Bryan Singer despre istoria trupei Queen şi anii de tinereţe ai lui Freddie Mercury a depăşit pragul de 600 de milioane de încasări.

În America, filmul a avut încasări de 175,7 milioane de dolari, surclasând biografia trupei N.W.A. “Straight Outta Compton”, care adunase 161 de milioane de dolari în urmă cu 3 ani, fiind şi biografia muzicală cu cele mai mari încasări la nivel mondial.

Nu foarte bine primit de critică, dar adorat de public, filmul cu Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury ar putea cunoaşte triumful suprem în următarele două luni când la Hollywood sunt acordate cele mai importante premii în cinematografie.

Pelicula are câte două nominalizări la Premiile Globul de Aur şi Screen Actors Guild Awards şi ar putea fi marea surpriză a Premiilor Oscar.

“Bohemian Rhapsody” a mai înregistrat de curând o performanţă remarcabilă, devenind cel mai ascultat cântec din secolul XX în online, cu peste 1,6 miliarde de streaming-uri.

De asemenea, melodia a depăşit titluri ca „Smells Like Teen Spirit” (Nirvana) şi „Sweet Child O’Mine” (Guns N’ Roses) şi este acum şi piesa classic rock cea mai ascultată online din toate timpurile.