Magic News

“Bohemian Rhapsody” este cântecul din secolul XX cel mai ascultat online

“Bohemian Rhapsody”, piesa trupei Queen, a devenit cântecul din secolul XX cu cele mai multe streaming-uri, depăşind cifra de 1,6 miliarde la nivel mondial.

Datorită filmului “Bohemian Rhapsody”, lansat anul acesta, cântecul din 1975 a produs, video şi audio,1,6 miliarde de streaming-uri, un record potrivit unui comunicat publicat de Universal Music Group.

De asemenea, melodia a depăşit titluri ca „Smells Like Teen Spirit” (Nirvana) şi „Sweet Child O’Mine” (Guns N’ Roses) şi este acum şi piesa classic rock cea mai ascultată online din toate timpurile.

Popularitatea de care se bucură melodia în această perioadă este rezultatul promovării sale intense pe platformele de streaming Spotify, Apple Music şi Deezer, dar şi pe YouTube.

Filmul cu acelaşi titlu în care în rolul lui Freddie Mercury apare Rami Malek se bucură de un succes imens, având încasări de peste 600 de miliaone de dolari la nivel mondial, devenind cel mai profitabil lungmetraj biografic din toate timpurile.

Iar filmul “Bohemian Rhapsody” se pregăteşte de noi performanţe, Rami Malek fiind deja nominalizat la Premiile Globul de Aur. Urmează să aflăm nominalizările la Oscar, listă pe care se va afla, cu siguranţă, Rami Malek şi “Bohemian Rhapsody”.