OPINII

Audrey Hepburn - Dulcele secret al uneia dintre cele mai frumoase femei

Delicată, cu un talent actoricesc aparte, de o frumuseţe aproape ireală, Audrey Hepbun a fost fără doar şi poate una dintre cele mai frumoase femei ale acestui secol. Poate chiar cea mai frumoasă!

Icon al cinematografiei, muza designerului Jean Paul Gaultier, ambsador UNICEF şi o sursă de inspiraţie inepuizabilă pentru industria designului vestimentar, Audrey continuă să ne fascineze cu povestea sa de viaţă, care rămâne învăluită într-un aer de mister. Cu multă graţie şi o siluetă fină şi foarte feminină, Audrey le-a făcut pe multe femei să îşi dorească un astfel de corp, toată lume întrebându-se cum reuşea să aibă aşa o siluetă. Zvonurile legate de anorexia de care ar fi suferit au existat constant pe parcursul întregii sale cariere, însă Audrey nu era decât o femeie care iubea viaţa şi mâncărurile simple. 

Luca Dotti, unul dintre fiii actriţei, ne-a dezvăluit în cartea „Memories of My Mother’s Kitchen” (Amintiri despre Bucătăria Mamei) lucruri mai puţin ştiute despre mama lui, despre care spune că a fost maimult o soţie şi o mama decât o vedetă. Până la 6 ani, fiul nu a ştiut că Audrey este un star de cinema, şi încă unul atât de celebru.  

Supravieţuitoare a ocupaţiei germane din Arnhem, Olanda, Audrey cântărea la 16 ani doar 40 de kilograme după ce fusese năvoită să se hrănească cu urzici, pe care le ura, andive, bulbi de lalele şi bea multă apă.

Experienţa dură a marcat-o pe Audrey care avea să aprecieze întotdeuna un mic dejun consistent, hrana sănătoasă, iar din casă nu avea să-i lipsească niciodată ciocolata, pe care o mânca zilnic. Era mica sa plăcere de care se bucura la desert.

Audrey aprecia, de asemenea, pastele italiene, ar fi putut să trăiască doar cu spaghetti cu sos roşu, pe care le gatea când i se făcea dor de casă şi care erau parcă oaza ei de fericire, carofii copţi şi somonul, iar o zi pe lună făcea detoxifiere mâncând atunci doar iaurt şi mere rase.

Actriţei îi plăcea să gătească şi făcea acest lucru mai ales pentru a strange astfel familia la masă: „Mama nu şi-a dorit să exceleze în bucătărie. Îi plăcea mâncarea şi o vedea ca pe o formă de a aduce famlia împreună“, povesteşte fiul său. Audrey nu prea avea însă loc în bucătăria din cauza Givannei, bucătăreasa sa, o femeie extrem de mândră, care nu permitea nimănui să-i încalce teritoriul.

Pasiunea pe care Audrey o avea pentru ciocolată nu le-a rămas indiferentă nici publicitarilor care, în urmă cu câţiva ani, au readus-o la viaţă pe celebra actriţă cu ajutorul noilor tehnologii pentru o reclamă la ciocolata Galaxy.

Clipul care “surprinde perfect spiritul ludic al mamei noastre”, în opinia celor doi fii ai actriţei, o urmăreşte pe Audrey călătorind cu autobuzul, bucurându-se de peisaj, zâmbind şi plimbându-se printr-o piaţetă din Italia, iar la final, aceasta se opreşte pentru a savura o bucăţică de ciocolată, aşa cum făcea zi de zi. Referinţele la cinematografia lui Audrey sunt evidente: alegerea Italiei ca decor te poartă cu gândul la celebrul ei film, “Vacanţa la Roma”, în timp ce melodia “Moon River” aminteşte de iconicul ”Breakfast at Tiffany’s”.

Şi pentru că Audrey iubea atât de tare ciocolata, iată una dintre reţetele sale preferate, un tort de ciocolată cu frişcă. Îl puteţi savura într-o dimineaţă de weekend în timp ce urmăriţi “Breakfast at Tiffany’s”.

 

Ingrediente:


300 grame de ciocolată neagră

60 de ml de lapte  

120 grame de unt, tăiat în bucăţi mici, plus puţin unt pentru a unge forma

8 ouă

1 cană de zahăr

faină pentru tavă

zahăr pudră

frişcă sau îngheţată de vanilie

 

Preîncălzi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o tavă de 25-28 cm cu unt şi făină.

Topiţi ciocolata cu laptele la bain-marie. Adăugaţi untul și continuaţi să amestecaţi pentru a se încorpora bine. După ce compoziţia s-a legat, adăugaţi, pe rând, cele 8 gălbenuşuri.

Într-un castron separat, adăugați treptat zahărul peste albusurile de ou şi mixaţi. Încorporaţi ușor în amestecul de ciocolată şi turnaţi compoziţia în tava pregătită.

Coaceți tortul în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Opriți cuptorul, deschideți ușa și lăsați desertul înăuntru timp de câteva minute. Acest lucru va împiedica crăparea crustei.

Scoateți-l din cuptor și lăsaţi-l să se răcească timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l scoate din tava. Cerneţi deasupra zahăr pudră şi serviţi-l alături de frişcă sau de îngheţată de vanilie.