Magic News

Emma Thompson, decorată de Prinţul William. Detalii amuzante din timpul ceremoniei de la Palatul Buckingham

Cu două premii Oscar în palmares, actriţa britanică Emma Thompson a primit cea mai înaltă distincţie în ţara sa, fiind numită Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi primind titlul de „Dame“ de la Prinţul William al Marii Britanii.

Actriţa în vârstă de 59 de ani şi-a făcut apariţia la Palatul Buckingham într-un costum bleumarin Stella McCartney, ea completându-şi ţinuta neconvenţională cu o pereche de sneakersi albi.

Actriţa a fost extrem de relaxată în timpul ceremoniei, cerându-i la sfârşitul evenimentului Prinţului William permisiunea de a-l săruta pe obraz, în condiţiile în care între actriţă şi cei doi băieţi ai Prinţesei Diana există de mulţi ani o relaţie foarte apropiată, iar Emma Thompson corespondează periodic cu Prinţul Charles.

Actriţa a povestit amănunte din culisele ceremoniei: „Îl iubesc pe Prinţul William, îl ştiu de când era mic şi ne-am amuzat. L-am întrebat: «Nu pot să te sărut, nu-i aşa?», iar el mi-a răspus: «Nu, nu face asta! Ziua aceasta nu este despre mine, ci despre tine». Înţeleg că în asemenea ocazii trebuie să fii mai formal“.

Celebra actriţă a fost înnobilată în faţa soţului său, Greg Wise, şi a celor doi copii, Gaia Wise şi Tindy Agaba, şi a declarat că va continua să fie o feministă şi să lupte pentru respectarea drepurilor omului.

Emma Thompson a câştigat Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din „Howards End“ (1992), iar în 1995 a triumfat la categoria Cel mai bun scenariu adaptat, cu filmul „Sense and Sensibility“.

De asemenea, ea a jucat în filme de succes precum: „Harry Potter“, „Nanny McPhee“ (2005), „Mai mult decât ficţiune/ Stranger than Fiction“ (2006), „Ultima şansă a lui Harvey/ Last Chance Harvey“ (2008), „O lecţie de viaţă/ An Education“ (2009), şi „Nanny McPhee: Marea înfruntare/ Nanny McPhee and the Big Bang“ (2010).