Magic News

Andrea Bocelli, pentru prima dată pe primul loc în Top Billboard 200 cu albumul “Si”

Tenorul italian Andrea Bocelli a reuşit o performanţă extraordinară cu “Si”, cel mai recent album al său, care s-a clasat pentru prima dată pe primul loc în topul Billboard 200.

Vândut în peste 100.000 de mii de exemplare, “Si” este primul disc de muzică clasică aflat în fruntea clasamentului american în ultimii 10 ani.

Albumul a fost lansat pe 26 octombrie, fiind cel de-al 26-lea album al lui Andrea Bocelli care intră în topuri şi primul care debutează pe primul loc în Billboard 200.

Artistul a intrat pentru prima dată în Billboard 200 în 1997 cu albumul “Romanza”şi a aştepat mai mult de 20 de ani să reuşească performanţa de a fi pe  prima poziţie în acest clasament.

Recunoscător şi onorat, Andrea Bocelli a declarat cu multă emoţie: "Le mulțumesc din toată inima tuturor acelor oameni care au vrut să-mi recompenseze ultimul efort. Vă mulțumesc, de asemenea, în numele băiatului meu, extraordinarul Matteo Bocelli, care în aceste zile trăiește lângă mine, o experiență de nedescris, alături de acest public extraordinar, căruia îi datorez realizarea unui vis, care, se întâmplă foarte rar şi care a depășit cu mult realitatea”.

"Si" este primul album clasic aflat pe primul loc în Billboard 200 de la “Noel” al lui Josh Groban (ianuarie 2008) şi primul care a debutat pe această poziţie de la „Ancora” (februarie 2006) al cvartetului Il Divo.

Andrea Bocelli a cântat pe albumul “Si” alături Josh Groban, Dua Lipa, soprana rusă Aida Garifullina, Ed Sheeran, dar şi de fiul sau în vârstă de 21 de ani, Matteo. 

După 3 săptămâni în care s-a aflat pe primul loc, coloana sonoră a filmului “A Star Is Born” cu Lady Gaga si Bradley Cooper pierde această poziţie şi coboară pe locul 2 în Billboard 200.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multi-metric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de descărcări sunt egale cu un album).