Magic News

Moromeţii 2 - Cum a fost la premiera de gală de la Sala Palatului

După 31 de ani de la lansarea filmului “Moromeţii”, regizorul Stere Gule revine cu “Moromeţii 2”, film care a avut premiera de gală într-o Sală a Palatului plină ochi.

Peste 4.000 de spectator au vizionat cel mai aşteptat film al anului în care rolul lui Ilie Moromete i-a revenit actorului Horaţiu Mălăele. Alături de acesta, în distribuţie îi regăsim pe Dana Dogaru, Răzvan Vasilescu, Oana Pellea, Gheorghe Visu sau Florin Zamfirescu.

Filmările lungmetrajului au avut loc la Talpa, în judetul Teleorman, şi în Bucureşti, iar întâmplările sunt inspirate din romanul “Viaţa ca o pradă”, al doilea volum din “Moromeţii” şi din publicistica lui Marin Preda.

Familia lui Ilie Moromete este urmărită în perioada de după Cel de-al Doilea Război Mondial, când în România se instala comunismul.

„E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare şi teamă. Iar lumea aceea pe care o ştiam dispare, de fapt. Asta m-a şi atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supravieţuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, a declarat Stere Gulea.

Din 16 noiembrie, filmul va intra în cinematografele din toată ţara.