Magic News

Catherine Deneuve, la 75 de ani. Cele mai frumoase fotografii ale divei franceze

Catherine Deneuve, un adevărat icon al cinematografiei franceze, împlineşte pe 22 octombrie 75 de ani.

Nicio altă actriţă franceză nu are în palmares 120 de filme, aşa cum se întâmplă cu Catherine, posesoarea unei cariere impresionante.

A fost nominalizată de 13 ori la Premiul Cesar, obinând trofeul în două rânduri, în 1981 pentru “Ultimul metrou” şi în 1993 petru Indochina.

Catherine Deneuve şi-a încântat fanii începând din anii 60, cu Demoiselles de Rochefort de Jacques Demy, pentru ca actriţa să joace ulterior în zeci de filme, remarcându-se în Répulsion (Roman Polanski), Belle de jour (Luis Buñuel), La sirène du Mississipi (François Truffaut), Peau d'âne (Jacques Demy), Le sauvage (Jean-Paul Rappeneau), Les prédateurs(Tony Scott), Fort Saganne (Alain Corneau), Ma saison préférée (André Téchiné) sau Dancer In The Dark (Lars von Trier).

În “Mauvaises herbes”, ultimul său film, Catherine declară: “Nu sunt bătrână. Am experienţa. Este diferit.”

De-a lungul anilor, a apparat diverse cauze, precum dreptul la avort sau renuntarea la pedeapsa cu moartea, însă nu a fost niciodată o feminstă. Recent, în plin scandal Weinstein, Catherine Deneuve a fost una dintre cele 100 de femei care au semnat o scrisoare deschisă în ziarul francez „Le Monde“ prin care „apără libertatea bărbaţilor de a deranja“.

Dacă actriţa a făcut de fiecare dată tot ce a vrut şi a spus mereu tot ce gândea, refuzând interviurile şi dând impresia unei femei distante, în viaţa particulară Catherine este fermecătoare, despre care cei apropiaţi spun că îi plac glumele şi berea, banii şi ţigările, după cum notează France Soir.