Magic News

Charles Aznavour - 3 căsătorii, 6 copii şi o dramă povestită într-un cântec

“Vreau să mor având familia alături de mine”, spunea Charles Aznavour, născut la Paris într-o familie de armeni şi care îşi propusese să trăiască până la 100 de ani.

Artistul a murit însă la 94 de ani, în locuinţa lui din sudul Franţei, iar o dată cu el a dispărut şi ultimul mare artist al Franţei.

Aznavour a fost căsătorit de 3 ori şi a avut 6 copii, 3 băieţi şi 3 fete, însă unul dintre fiii săi, Patrick, s-a sinucis la 25 de ani. În amintirea lui, cântăreţul a scris melodia “L’Aiguille”.

“Am fost căsătorit de 3 ori. Prima dată am fost prea tânăr, a doua oară prea prost, iar a treia oară m-am însurat cu o femeie care venea dintr-o cultură diferită, strictă. Am învăţat lucruri, toleranţa, în special. Nu aş spune că ea m-a schimbat, pentru că este greu să mă schimbe cineva. Însă ea m-a adus pe o cale bună”, povestea artistul.

Acesta a cântat ca nimeni altul iubirea în cântecele lui, însă spunea că dacă trebuie să aleagă între cea mai frumoasă femeie din lume şi muncă va alege a doua variantă.

“Când te căsatoreşti ţi-e frică de divorţ, când trăieşti ţi-e frică de moarte”, declara artistul.

Din prima căsătorie, Charles Aznavour i-a avut pe Seda şi Charles. După ce s-a recăsătorit cu Evelyne Plessis, artistul a devenit tatăl lui Patrick, care însă la 25 de ani s-a sinucis, aducând multă suferinţă în inima tatălui său.

Cea de-a treia soţie a artistului a fost Ulla Thorsell, cea care i-a adus liniştea şi i-a dăruit 3 copii, Katia, Misha şi Nicholas. 

Această suedeză extrem de discrete a fost femeia vieţii lui, cea care i-a fost alături artistului o jumătate de secol. Pentru că acesteia nu îi plăcea să apară în public sau în fotografii, cuplul a trăit extrem de discret. “Ea mi-a făcut mult bine. Este protestantă, face lucrurile în mod diferit. Iar eu i-am înţeles nebunia.”, povestea Charles Aznavour.

Foto: Gettyimages