Magic News

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, propunerea României la Oscar 2019, intră în cinematografe

Pelicula „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, va intra de vineri, 28 septembrie, în cinematografele din România.

Filmul este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” la Premiile Oscar 2019.

Din distribuţie fac parte Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

“Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, primul film românesc care a fost premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a avut premiera mondială în luna iulie a acestui an, spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a masacrului de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Pelicula a mai fost recompensată cu trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu, la Herceg Novi Film Festival - Montenegro Film Festival, şi cu premiul Golden Barge pentru cel mai bun lungmetraj, la Vukovar Film Festival (Croaţia).