Magic News

Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani. Povestea celor 5 clipuri memorabile lansate de Megastar

Pe 29 august 2018, Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop, ar fi împlinit 60 de ani. Artistul a murit în urmă cu 9 ani, însă muzica lui continuă să fascineze, iar videoclipurile sale sunt urmărite şi astăzi de toate generaţiile.

Clipurile lansate de Michael Jackson poartă semnătura unor mari cineaşti, care au reuşit să realizeze adevărate capodopere cinematografice derulate pe parcursul câtorva minute.

Who Is It

Cu o biografie în care era trecut filmul “Alien 3” şi videoclipuri realizate pentru Madonna, Billy Idol sau Patti Smith, regizorul David Finceher primea misiunea de a regiza clipul “Who Is It”. Cântecul era un extras de pe albumul “Dangerous” şi urmărea povestea unui bărbat părăsit de iubita lui. Videoclipul este unul lung, având 6 minute şi 30 de secunde şi nu conţine scene de dans.

Remember the Time

Realizat în 1991 de John Singleton, videoclipul “Remember the Time” rămâne unul dintre cele mai spectaculoase din cariera lui Michael Jackson. Este vorba de cel de-al doilea extras de pe albumul “Dangerous”, iar acţiunea care se derulează pe parcursul a 10 minute este plasată în Egiptul antic. Clipul are o coregrafie semnată de Fatima Robinson, numeroase efecte speciale şi se bucură de prezenţa unor celebrităţi precum Iman, Magic Johnson sau Eddie Murphy.

 

They Don't Care About Us

Este un extras de pe albumul “HIStory” cu care Michael Jackson si-a dorit să atragă atenţia asupra problemelor politice, sociale şi a violenţelor rasiale din America. Spike Lee este regizorul căruia artistul i-a incredinţat realizarea acestui videoclip, iar cineastul a realizat două versiuni: una filmată într-o închisoare şi cenzurată de posturile de televiziune care nu au difuzat-o decât târziu în noapte şi alta filmată în Brazilia, pe străzile din Salvador de Bahia.

Bad

Unul dintre cele mai cunoscute videoclipuri ale lui Michael Jackson a fost realizat de Martin Scorsese, celebru pentru “Taxi Driver”, “Raging Bull” sau “Mean Streets”. Rezultatul a fost un scurt metraj de 18 minute filmat pe străzile şi în metroul din New York. Povestea a fost inspirată de o întâmplare din 1985: Edmund Perry, un tânăr din Harlem care intrase la Stanford a fost ucis de un poliţist alb care a pretins că a fost agresat de acesta.

Thriller

Clipul de 13 minute şi 40 de secunde realizat în 1983 de John Landis rămâne capodopera lui Michael Jackson. “Thriller” are toate coordonatele unui scurtmetraj de succes în care rolul povestitorului i-a revenit lui Vincent Price. 8 ani mai târziu, regizorul John Landis realiza pentru Michael Jackson şi videoclipul “Black or White” în care apare Macaulay Culkin.