Magic News

Diva Whitney Houston, în unele dintre cele mai cunoscute videoclipuri ale sale

Cu milioane de albume vândute şi melodii care au devenit rapid hit-uri, Whitney Houston rămâne una dintre cele mai mari artiste ale ultimilor ani şi una dintre cele mai bune voci.

Dintre piesele sale cele mai cunoscute, câteva au devenit istorie datorită unor videoclipuri memorabile care au făcut înconjurul lumii.

"I Will Always Love You" rămâne poate cel mai cunoscut cântec al lui Whitney, acesta fiind ales pentru coloana sonoră a filmului “Bodyguard”, lansat în 1992 şi avându-l pe Kevin Costner în distribuţie. Melodia s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea şi a rămas cea mai cunoscută din carieră sa de 25 de ani. Cântecul fusese scris în 1973 şi cântat de Dolly Parton, fără a cunoaşte faima pe care doar Whitney avea să o i-o dea. Videoclipul a fost realizat de Alan Smithee şi conţine scene din filmul “Bodyguard”.  

Înaintea acestui videoclip, Whitney Hoston lansase “Saving All My Love For You” (1985), care avea să-i aducă artistei Premiul Grammy pentru Cel mai bun cântec pop. Melodia s-a aflat timp de mai multe săptămâni pe locul 1 în topul Billboard Hot 100şi avea să marcheze o întreagă generaţie.

Videoclipul “I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), lansat în 1987, o surprinde pe artistă în numeroase locuri şi purtând diverse ţinute foarte flashy, în ton cu moda anilor 80.

În “I'm Your Baby Tonight” (1990) descoperim o artistă ceva mai matură, iar videoclipul s-a dorit a fi un omagiu adus muzicii afro-americane.  

 “My Love Is Your Love"” cel de-al 4-lea album de studio al divei, apărea după ani de linişte şi devenea cel mai mare succes al carierei sale.

Whitney venea cu  un nou stil şi un nou look, iar fanii săi nu se mai săturau să asculte şi să vadă "Heartbreak Hotel", "It's Not Right But It's Ok" sau "My Love Is Your Love", şi în mod special "When You Believe", un duo cu Mariah Carey.

Melodia a fost înregistrată pentru filmul “Prinţul din Egipt” lansat în 1998, iar magia filmului se regăsea din nou într-unul dintre clipurile artistei. Melodia a avut două clipuri, unul filmat la Brooklyn Academy of Music şi le prezintă pe cele două în concert, iar în al doilea clip cele două artiste sunt filmate într-un decor egiptean. Filmul avea să câştige Premiul Oscar pentru Cea mai bună bandă originală în 1999.

“Try it on my Own”, videoclipul din 2003 este o replica pe care Whitney a dat-o presei într-un moment în care era acuzată că este o divă.

“Nothing But Love” (2010) este ultimul videoclip lansat înainte ca Whitney Houston să moară pe 12 februarie 2012, la vârsta de 48 de ani. “Pot rezista durerii, dar viaţa mea nu se rezumă la acest lucru”, cânta diva.