Magic News

Michael Jackson¸într-un videoclip inedit pentru “Behind The Mask”

La 9 ani de la moartea lui Michael Jackson, fanii Regelui muzicii pop au ocazia să îl descopere pe acesta într-un videoclip inedit pentru melodia “Behind The Mask”.

Prevăzut iniţial să intre pe albumul “Thriller”, lansat în 1982, cântecul “Behind The Mask” a rămas pe dinafara din cauza neînţelegerilor în privinţă drepturilor de autor şi nu a apărut decât în anul 2010 pe albumul postum “Michael”.

În acea perioadă au fost create două videoclipuri, unul al fanilor care au dorit să-i aducă un omagiu lui Michael si al doilea realizat de duo-ul Aggressive, care însă nu a fost difuzat decât acum.

Iniţial, melodia “Behind The Mask” a fost scrisă şi înregistrată în perioada 1978-1979 de trupa electro japoneză Yellow Magic Orchestra (YMO).

În 1980, când Michael înregistra albumul “Thriller”, Quincy Jones, producătorul lui, a auzit piesa şi i-a propus-o lui Michael. Acesta a adăugat o nouă linie melodică şi noi versuri faţă de cele scrise de textierul britanic Chris Mosdell, făcând din acesta un cântec de dragoste.

Apariţia acestui videoclip în 2018 nu este întâmplătoare, acesta fiind anul în care Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani.

Mulţi artişti s-au grăbit deja să-i aducă un omagiu, Drake  prin melodia “Don’t Matter to Me”, iar Lenny Kravitz în single-ul “Low”¸in timp ce în luna noiembrie, la Grand Palais din Paris va fi deschisă expoziţia “On the Wall”, care îi va fi consacrată Megastarului.