Magic News

După 60 de ani de carieră în cinematografie, Robert Redford şi-a anunţat retragerea

Actorul american Robert Redford, în vârstă de 81 de ani, şi-a anunţat retragerea din cinematografie după o carieră de 60 de ani în care a fost protagonistul unor pelicule celebre.

Într-un interviu acordat pentru Entartainment Weekley, Robert Redford a declarat că filmul “The Old Man and The Gun”, o comedie poliţistă inspirată de fapte reale, care urmează să fie lansată în luna septembrie, este şi ultimul său film.

“Nu trebuie să spui niciodată <niciodată>, însă am ajuns la concluzia că în ceea ce priveşte actoria s-a terminat, iar eu mă îndrept spre retragere, deoarece fac asta de la 21 de ani.”

“M-am gândit, ei bine, este suficient. Şi de ce să nu mă retrag cu ceva foarte vesel şi pozitiv?'' a adăugat actorul.

În filmul “The Old Man and The Gun”, Robert Redford îl interpretează pe Forrest Tucker, un infractor care a existat în realitate şi care a fost arestat pentru 17 spargeri de bănci. A fost încarcerat de fiecare dată, dar a reuşit să evadeze.

“Pentru mine, este un personaj minunat de interpretat în acest punct al carierei”, a spus Redford despre Tucker, ale cărui jafuri s-au desfăşurat pe o perioadă de peste 60 de ani.

“Mă face să-mi pun întrebarea: dacă nu cumva nu se opunea să fie prins ca să se poată bucura de adevărata fericire a vieţii sale, aceea de a evada?”

După ce a debutat în teatru şi televiziune, Robert Redford şi-a câştigat celebritatea la sfârşitul anilor 60 cu filmul “Desculţ în parc”, adaptare după o piesă celebră, în care a jucat împreună cu Jane Fonda.

Pentru Redford au urmat filme devenite clasice, precum “Butch Cassidy and the Sundance Kid” “Out of Africa” sau  ''All The President's Men''.

În 1980, la debutul ca regizor, a fost răsplătit cu premiul Oscar pentru “Ordinary People”, iar în 2002 a primit Oscarul pentru întreaga carieră.

În ceea ce priveşte cariera de regizor, Robert Redford a lăsat deschisă discuţia, spunând: “Vom vedea”.