Magic News

Prima înregistrare cu David Bowie, găsită într-un coş vechi de pâine

În 1963, David Bowie nu avea decât 16 ani şi înregistra într-un mic studio din sudul Londrei melodia “I Never Dreamed” împreună cu prima lui trupă, The Kondrads.

Piesa a fos găsită acum de un fost coleg şi va fi scoasă la licitaţie în luna septembrie, preţul de pornire fiind de 10.000 de lire sterline.

David Hadfield, toboşarul formaţiei, este cel care a găsit piesa într-un coş de pâine, atunci când se muta. Printre fotografii, facturi şi scrisori se afla şi o casetă extrem de preţioasă cu această înregistrare.

În 1963, cel care avea să devină unul dintre cei mai cunoscuţi artişti se numea David Jones şi era saxofonistul grupului. “I Never Dreamed” îl surprinde pe David în calitate de interpret, cu mult înaintea celebrelor momente Ziggy Stardust şi The Thin White Duke.

La vremea respectivă, piesa nu a avut niciun efect, casa de discuri Decca, pentru care era realizată, nefiind sedusă de vocea viitorului superstar, care avea să părăsească formaţia la scurt timp.

David Bowie a murit în 2016, după o luptă cu cancerul, la doar două zile dupa apariţia celui de-al 25-lea album al lui, “Blackstar”.

Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără "Space Oddity" (1969), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). 

David Bowie a fost unul dintre cei mai influenţi artişti, reinventându-şi periodic stilul. Şi-a câştigat celebritatea în 1972 cu albumul  "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars" pentru care şi-a create un alter-ego, Ziggy Stardust.