Magic News

A murit Joe Jackson, tatăl lui Michael Jackson. Ce influenţă a avut asupra Megastarului

Joe Jackson, tatăl lui Michael Jackson, a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani din cauza unui cancer la pancreas, moartea sa fiind confirmată de membrii familiei.

Acesta a fost spitalizat în ultimele săptămâni la Los Angeles, după ce în ultimii anii a avut mari probleme de sănătate.

Tată a 11 copii, Joe Jackson a avut un rol major în crearea trupei The Jackson 5 şi apoi în carierele solo ale lui Michael şi ale surorii lui, Janet.

Din păcate, influenţa lui Joe Jackson asupra lui Michael a fost una foarte puternică si nu mereu cea mai buna, iar artistul a suferit din cauza deciziilor luate de tatăl său, precum şi a comportamentului abuziv şi bătăilor.

Potrivit unor psihologi, Michael ar fi recurs la operaţiile estetice pentru a şterge trăsăturile tatălului său de pe chip, pentru a scăpa de acea forma a nasului şi de culoarea pielii.

Joe Jackson a refuzat să accepte aceste lucruri, declarând ca metodele lui au avut succes atât timp cât copiii lui sunt celebri.

În 2003, într-un interviu pentru BBC, Joe Jackson spunea: “L-am lovit cu o curea, dar nu l-am bătut niciodată, când baţi pe cineva foloseşti un băţ“, iar când a fost întrebat ce părere are despre homosexuali, acesta a spus: „Noi nu credem în homosexuali. Nu-i suport.“

Din 1949 a fost căsătorit cu Katherine Scruse, o fostă colega de liceu, cei doi având împreună 10 copii. Dintr-o relatie extraconjugală cu o secretară, poveste care a durat peste un deceniu, mai are o fiică.

Tatăl lui Michael a murit la două zile după ce s-au împlinit 9 ani de la decesul lui Michael, copilul lui care a cunoscut cel mai mare succes.   

Foto: Gettyimages.com